Прикордонники не хотіли пускати до України колишнього журналіста Lenta.ru Івана Яковину

Прикордонники не хотіли пускати до України колишнього журналіста Lenta.ru Івана Яковину

10 Квітня 2014
6141

Прикордонники не хотіли пускати до України колишнього журналіста Lenta.ru Івана Яковину

6141
Прикордонники не хотіли пускати до України колишнього журналіста Lenta.ru Івана Яковину
Прикордонники не хотіли пускати до України колишнього журналіста Lenta.ru Івана Яковину

Вранці 10 квітня при спробі в'їхати до України Державна прикордонна служба України затримала в Конотопі російського журналіста Івана Яковину, колишнього журналіста Lenta.ru, який їхав на зустріч з екс-головредом журналу «Корреспондент» Віталієм Сичем. Про це пан Сич повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Як написав Віталій Сич, російський журналіст їхав до нього, щоб обговорити майбутню співпрацю. Також пан Сич нагадав, що Іван Яковина працював у Lenta.ru, активно висвітлював події в Україні і звільнився з видання на знак протесту проти звільнення головного редактора Галини Тимченко за висвітлення подій в Україні.

 

«Звільнив її (Галину Тимченко. - ТК) Кремль руками власника Олександра Мамута. Як казав пізніше Яковина, висвітлення подій "Лентою.ру", яка стала майже такою ж впливовою, як великий телеканал, не збігалося з офіційною пропагандистської позицією Кремля а-ля "страшні бандерівці повстали з пекла і хочуть всіх з'їсти"», - написав пан Сич.

 

Пан Сич додав, що прикордонники все ж таки пропустили Івана Яковину на територію України. «З приводу затримання хочу заявити наступне: 1. Молодці, що затримали. Працюють все-таки! 2. Спасибі, що відпустили. Подяка Марині Остапенко з СБУ та Олегу Слободяну з Прикордонної служби за вміння чути», - написав екс-головред «Корреспондента».

 

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки відмов у в'їзді до України російських журналістів. Українські прикордонники це пояснюють тим, що російські журналісти не можуть підтвердити мету візиту або надають неправдиву інформацію щодо мети і місця перебування в Україні. Зокрема за останній час сталися три випадки депортації журналістів телеканалу РЕН ТВ з України, журналістам російського каналу НТВ заборонили в'їзд до України терміном на три роки, до України також не пустили журналістів з російської газети «Коммерсантъ». 7 квітня з потяга зняли двох кореспондентів російського Forbes, а також не пустили до України оператора відеоагенції Ruptly, що входить до складу RussiaToday. 8 квітня до України не пустили двох журналістів РІА «Новости». 9 квітня з потяга зняли журналістів російської газети «Коммерсантъ», зокрема Андрія Колесникова.

 

Комітет захисту журналістів виступив із заявою, у якій закликав українську владу здійснити необхідні заходи для того, аби всі журналісти, іноземні та місцеві, мали змогу вільно та безперешкодно повідомляти про події, що розгортаються в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду