Міліція відпустила другого журналіста «Радіо Свобода». Камера зникла

Міліція відпустила другого журналіста «Радіо Свобода». Камера зникла

20 Січня 2014
4026

Міліція відпустила другого журналіста «Радіо Свобода». Камера зникла

4026
Міліція відпустила другого журналіста «Радіо Свобода». Камера зникла
Міліція відпустила другого журналіста «Радіо Свобода». Камера зникла

Другого затриманого сьогодні вранці журналіста «Радіо Свобода» - Дмитра Баркара - відпустили. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Зараз із ним спілкуються народні депутати Микола Княжицький, Ірина Геращенко й Оксана Продан.

 

На обличчі журналіста видно синці і садна.

 

Камера, з якої велася пряма трансляція з вулиці Грушевського, де затримали знімальну групу «Радіо Свобода», зникла. Журналісти будуть писати до міліції заяву про зникнення обладнання.

 

Після завершення формальностей журналісти поїдуть до лікарні для обстеження й отримання медичної допомоги.

 

Раніше відпустили відеооператора «Радіо Свобода» Ігоря Ісхакова. Його обличчя вкрите синцями, одяг у крові, як виглядає, зламаний ніс і підозра на струс мозку.

 

Журналістів «Радіо Свобода» затримали 20 січня зранку під час виконання професійних обов'язків на вулиці Грушевського в Києві. Перед цим знімальна група відзняла, як правоохоронець цілиться і стріляє прямо в них.

 

Співробітниця Дарницького райвідділу міліції Інна Гамалій повідомила «Радіо Свобода», що журналісти «Радіо Свобода» «не затримані, а їх допитували як свідків».

 

Речник МВС Сергій Бурлаков підтвердив «Детектор медіа» інформацію про затримання одного журналіста «Радіо Свобода». Кого саме - він не уточнив. «Журналіст був затриманий з групою активних правопорушників, які вчиняли дії проти представників міліції», - зазначив пан Бурлаков. За його словами, якщо з'ясується, що він не причетний до дій проти міліції, то не буде покараний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду