Журналіста «Радіо Свобода» затримали разом з протестувальниками - речник МВС

Журналіста «Радіо Свобода» затримали разом з протестувальниками - речник МВС

20 Січня 2014
6126

Журналіста «Радіо Свобода» затримали разом з протестувальниками - речник МВС

6126
Журналіста «Радіо Свобода» затримали разом з протестувальниками - речник МВС
Журналіста «Радіо Свобода» затримали разом з протестувальниками - речник МВС

У міліції підтвердили інформацію про затримання одного журналіста «Радіо Свобода». Про  це повідомив «Детектор медіа» речник МВС Сергій Бурлаков.

 

Кого саме з представників видання затримано, міліції наразі не уточнює.

 

«Журналіст був затриманий з групою активних правопорушників, які вчиняли дії проти представників міліції», - зазначив пан Бурлаков. За його словами, якщо з'ясується, що він не причетний до дій проти міліції, то не буде покараний.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами головного редактора Київського бюро «Радіо Свобода» Інни Кузнецової, у ніч на 20 січня були затримані журналіст «Радіо Свобода» Дмитро Баркар та оператор Ігор Ісхаков.

 

Наразі у речника МВС не має інформації щодо інших затриманих співробітників ЗМІ.

 

Також, МВС надіслала повідомлення, де наголосила: «Правоохоронні органи не розділяють правопорушників ні за політичними поглядами, ні за професією, та затримують тих, хто вдається до активних протиправних дій».

 

Міліція заявляє, що продовжує встановлювати та затримувати активних учасників масових заворушень у Києві. Уже затримано більше 20 осіб, дев'ть із них - процесуально у рамках кримінального провадження, відкритого за ст.294 КК України (Масові заворушення).

 

Наразі працівники міліції встановлюють осіб та роль кожного у вчиненні масових заворушень, які відбулися вчора центральній частині Києва. Тривають слідчі дії.

 

Нагадаємо, співробітники правоохоронних органів затримали двох журналістів «Радіо Свобода», які виконували професійні обов'язки на вулиці Грушевського в Києві.

 

Також, затриманого на автозаправці оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура підозрюють у постачанні бензину  для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду