В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу

В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу

16 Січня 2014
3863

В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу

3863
В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу
В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила занепокоєння з приводу ухвалених сьогодні в Україні законодавчих змін, серед яких повернення кримінальної відповідальності за наклеп. За її словами, це ставить під загрозу свободу слова. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Спецпредставник закликала владу України припинити намагання обмежити свободу слова і свободу ЗМІ в країні. Вона також висловила щире сподівання, що президент Віктор Янукович накладе вето на ці зміни, які, за її словами, можуть бути інтерпретовані довільно і призвести до непропорційних обмежень свободи засобів інформації й задушити критичні голоси.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду