Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм

Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм

29 Липня 2015
2433

Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм

2433
Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм
Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм

У Верховній Раді зареєстровано проект закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за кібертероризм», авторами якого є народні депутати «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Володимир Ар'єв, Світлана  Заліщук, Ірина Геращенко. Про це повідомляє офіційний сайт партії «Солідарність - Блок Петра Порошенка».

 

«Розвиток інформаційних технологій, які заполонили майже всі сфери життєдіяльності, несе з собою не тільки позитивні, а й негативні тенденції та явища. Використання інформаційних технологій викликало новий вид злочинів, які загально можна окреслити як кіберзлочини. Серед них окремо можна виділити такий вид злочинів як кібертероризм - умисна атака на інформацію, яка обробляється комп'ютером, комп'ютерну систему чи комп'ютерні мережі, що створює небезпеку для життя і здоров'я людей або призводить до інших тяжких наслідків, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту», - цитує сайт пояснювальну записку до проекту закону.

 

«Сьогодні у стані підвищеної зовнішньої небезпеки дуже важливо законодавчо визначити поняття кібертероризму й встановити кримінальну відповідальність за вчинення актів кібертероризму, які можуть бути скоєні з політичних мотивів, з метою порушення суспільної безпеки, залякування населення, провокацій військового конфлікту та спрямовані на підрив національних інтересів й національної безпеки. Саме це і передбачає даний документ», - заявив один з авторів законопроекту, нардеп Володимир Ар'єв.

 

За його словами, прийняття законопроекту дасть можливість  законодавчо визначите поняття кібертероризму  й дозволить правоохоронним органам притягнути до відповідальності злочинців, які використовуватимуть кібертероризм з метою порушення суспільної безпеки.

 

На офіційному сайті парламенту поки що інформація про законопроект відсутня.

 

Нагадаємо, 28 липня Міністерство закордонних справ України повідомило, що акаунт в Twitter Постійного представника України при ООН Юрія Сергеєва зламано. Хакерська атака відбулась напередодні розгляду в Раді Безпеки ООН резолюції стосовно катастрофи рейсу МН17.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду