detector.media
29.07.2015 14:11
Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм
Нардепи БПП ініціюють законопроект про притягнення до відповідальності за кібертероризм

У Верховній Раді зареєстровано проект закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за кібертероризм», авторами якого є народні депутати «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Володимир Ар'єв, Світлана  Заліщук, Ірина Геращенко. Про це повідомляє офіційний сайт партії «Солідарність - Блок Петра Порошенка».

 

«Розвиток інформаційних технологій, які заполонили майже всі сфери життєдіяльності, несе з собою не тільки позитивні, а й негативні тенденції та явища. Використання інформаційних технологій викликало новий вид злочинів, які загально можна окреслити як кіберзлочини. Серед них окремо можна виділити такий вид злочинів як кібертероризм - умисна атака на інформацію, яка обробляється комп'ютером, комп'ютерну систему чи комп'ютерні мережі, що створює небезпеку для життя і здоров'я людей або призводить до інших тяжких наслідків, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту», - цитує сайт пояснювальну записку до проекту закону.

 

«Сьогодні у стані підвищеної зовнішньої небезпеки дуже важливо законодавчо визначити поняття кібертероризму й встановити кримінальну відповідальність за вчинення актів кібертероризму, які можуть бути скоєні з політичних мотивів, з метою порушення суспільної безпеки, залякування населення, провокацій військового конфлікту та спрямовані на підрив національних інтересів й національної безпеки. Саме це і передбачає даний документ», - заявив один з авторів законопроекту, нардеп Володимир Ар'єв.

 

За його словами, прийняття законопроекту дасть можливість  законодавчо визначите поняття кібертероризму  й дозволить правоохоронним органам притягнути до відповідальності злочинців, які використовуватимуть кібертероризм з метою порушення суспільної безпеки.

 

На офіційному сайті парламенту поки що інформація про законопроект відсутня.

 

Нагадаємо, 28 липня Міністерство закордонних справ України повідомило, що акаунт в Twitter Постійного представника України при ООН Юрія Сергеєва зламано. Хакерська атака відбулась напередодні розгляду в Раді Безпеки ООН резолюції стосовно катастрофи рейсу МН17.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY