Нацрада оштрафувала п’ять компаній групи «112 Україна» на 131 тис. грн (ОНОВЛЕНО)

Нацрада оштрафувала п’ять компаній групи «112 Україна» на 131 тис. грн (ОНОВЛЕНО)

23 Липня 2015
3315

Нацрада оштрафувала п’ять компаній групи «112 Україна» на 131 тис. грн (ОНОВЛЕНО)

3315
І знову відмовила їм у переоформленні програмних концепцій
Нацрада оштрафувала п’ять компаній групи «112 Україна» на 131 тис. грн (ОНОВЛЕНО)
Нацрада оштрафувала п’ять компаній групи «112 Україна» на 131 тис. грн (ОНОВЛЕНО)

23 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала п'ять компаній, що мають ліцензії на регіональне цифрове ефірне мовлення та об'єднані в мережу каналу «112 Україна»: ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ». Загальна сума штрафу для п'яти компаній - 131 тис. 240 грн.

 

Нацрада констатувала невиконання групою компаній «112 Україна» рішень і розпоряджень регуляторного органу щодо усунення порушень, за які вони отримали вже по три попередження, а саме - невідповідність логотипу, формату і програмної концепції тим, що зазначені в ліцензіях.

 

Кожна з компаній протягом місяця має сплатити штраф у розмірі 5% від розміру ліцензійного збору, нарахованого їй за видачу ліцензії:

ТОВ «ТВ Вибір» - 22 тис. 350 грн 30 коп.;

ТОВ «Партнер ТВ» - 22 тис. 959 грн 30 коп.;

ТОВ «Новий формат» - 36 тис. 600 грн 90 коп.;

ТОВ «Лідер ТВ» - 21 тис. 71 грн 40 коп.;

ТОВ «Аріадна ТВ» - 28 тис. 257 грн 69 коп.

 

ДОПОВНЕНО: Спершу Нацрада проголосувала за двотижневий строк на сплату штрафів. Але наприкінці засідання внесла зміни до своїх рішень, давши компаніям не два тижні, а місяць на сплату штрафів, оскільки саме такий строк передбачено законодавством.

 

Також Нацрада зобов'язала компанії протягом двох тижнів привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

Водночас Нацрада вже втретє відмовила ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» у переоформленні їхніх ліцензій у зв'язку зі зміною програмної концепції на інформаційну на підставі того, що конкурс, у якому перемогли ці п'ять мовників, проводився для категорії регіонального та місцевого мовлення з визначеними конкурсними умовами.

 

Унаслідок цифрового конкурсу без частот залишилися понад 130 регіональних і місцевих мовників. Від деяких з них Нацрада отримала звернення з проханням не переоформлювати ліцензії групи компаній «112 Україна». На думку мовників, до якої дослухалася Нацрада, ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» мають або дотримуватися концепції мовлення, з якою перемогли в конкурсі, або відмовитися від ліцензій і дати можливість Нацраді провести новий конкурс.

 

Нагадаємо, що 11 червня Нацрада вдруге відмовила ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» у переоформленні їхніх ліцензій, а 18 червня оголосила їм по третьому попередженню.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3315
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
AJ
3193 дн. тому
А коли нарешті почнуть штрафувати цвІнтер, ICTV та інші канали, що годують українців кацапським лайном?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду