Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»

Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»

7 Квітня 2015
3357

Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»

3357
Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»
Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»

Фракція «Народний фронт» наполягає на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер». Про це під час погоджувальної ради в парламенті 6 квітня заявив народний депутат від «Народного фронту», голова парламентського Комітету з питань з питань культури і духовності Микола Княжицький, якого цитує «Еспресо.TV».

 

«Ми наполягаємо на тому, що суспільство повинно дізнатися, хто ж є власником "Інтера", повинно знати всю інформацію щодо незаконності отримання "Інтером" ліцензій», - заявив депутат.

 

Микола Княжицький також заявив, що фракція «Народний фронт» наполягає на прийнятті законопроекту № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення», який зареєстрував 3 квітня сам пан Княжицький.

 

Цим законопроектом, зокрема, передбачається:

- визначити процедуру вивільнення та виділення каналів мовлення (радіочастот) для культурно-освітнього телевізійного та радіоканалу Національної суспільної телерадіокомпанії України;

- визначити порядок отримання ліцензії на мовлення НСТУ для запровадження додаткових програм, в тому числі культурно-освітньої програми;

- вирішити питання щодо передачі суспільному мовнику каналів мовлення, незаконно виділених телерадіоорганізаціям, всупереч встановлених законом заборон.

 

«Сьогодні кожен розуміє, хто зараз "розкручує" політичну кризу в країні. Політики, які хочуть повернутися з минулого - Фірташ і Льовочкін, які страждають від того, що держава хоче взяти під контроль їхні облгази. І через свій маніпульований росіянами канал, продовжує цю кризу розкручувати», - заявив Микола Княжицький.

 

«Тому замість телеканалу "Інтер", який незаконно отримав ліцензію на мовлення і сьогодні повністю маніпульований Росією, в ефірі має постати телеканал "Культура"», - додав він.

 

Нагадаємо, 30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

3 квітня народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький зареєстрував законопроект № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення», яким пропонує передати частоти «Інтера» культурно-освітньому каналу суспільного мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду