detector.media
07.04.2015 15:47
Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»
Княжицький і «Народний фронт» наполягають на розгляді в Раді питання щодо власників каналу «Інтер»

Фракція «Народний фронт» наполягає на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер». Про це під час погоджувальної ради в парламенті 6 квітня заявив народний депутат від «Народного фронту», голова парламентського Комітету з питань з питань культури і духовності Микола Княжицький, якого цитує «Еспресо.TV».

 

«Ми наполягаємо на тому, що суспільство повинно дізнатися, хто ж є власником "Інтера", повинно знати всю інформацію щодо незаконності отримання "Інтером" ліцензій», - заявив депутат.

 

Микола Княжицький також заявив, що фракція «Народний фронт» наполягає на прийнятті законопроекту № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення», який зареєстрував 3 квітня сам пан Княжицький.

 

Цим законопроектом, зокрема, передбачається:

- визначити процедуру вивільнення та виділення каналів мовлення (радіочастот) для культурно-освітнього телевізійного та радіоканалу Національної суспільної телерадіокомпанії України;

- визначити порядок отримання ліцензії на мовлення НСТУ для запровадження додаткових програм, в тому числі культурно-освітньої програми;

- вирішити питання щодо передачі суспільному мовнику каналів мовлення, незаконно виділених телерадіоорганізаціям, всупереч встановлених законом заборон.

 

«Сьогодні кожен розуміє, хто зараз "розкручує" політичну кризу в країні. Політики, які хочуть повернутися з минулого - Фірташ і Льовочкін, які страждають від того, що держава хоче взяти під контроль їхні облгази. І через свій маніпульований росіянами канал, продовжує цю кризу розкручувати», - заявив Микола Княжицький.

 

«Тому замість телеканалу "Інтер", який незаконно отримав ліцензію на мовлення і сьогодні повністю маніпульований Росією, в ефірі має постати телеканал "Культура"», - додав він.

 

Нагадаємо, 30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

3 квітня народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький зареєстрував законопроект № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення», яким пропонує передати частоти «Інтера» культурно-освітньому каналу суспільного мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY