Льовочкін заявив, що «Народний фронт» тисне на опозицію, вимагаючи Генпрокуратуру перевірити угоду з придбання «Інтера»

Льовочкін заявив, що «Народний фронт» тисне на опозицію, вимагаючи Генпрокуратуру перевірити угоду з придбання «Інтера»

30 Березня 2015
3452
30 Березня 2015
16:32

Льовочкін заявив, що «Народний фронт» тисне на опозицію, вимагаючи Генпрокуратуру перевірити угоду з придбання «Інтера»

3452
Льовочкін заявив, що «Народний фронт» тисне на опозицію, вимагаючи Генпрокуратуру перевірити угоду з придбання «Інтера»
Льовочкін заявив, що «Народний фронт» тисне на опозицію, вимагаючи Генпрокуратуру перевірити угоду з придбання «Інтера»

Депутат від «Опозиційного блоку», екс-керівник Адміністрації Віктора Януковича, бізнесмен, власник міноритарного пакету акцій  групи Іnter Media Group Limited (телеканали «Інтер», «Інтер+», НТН, K1, K2, «Ентер-фільм», «Мега», Zoom та Pixel) Сергій Льовочкін заявив, що розцінює як тиск на опозицію подання депутатами від «Народного фронту» звернення до Генеральної прокуратури з приводу перевірки законності придбання медіагрупи за $ 2,5 млрд. 2013 році у колишнього власника бізнесмена Валерія Хорошковського. Про це повідомляє видання «Вести», яке заявляє про свою опозиційність до нинішньої української влади, з посиланням на прес-службу нардепа.

 

Нагадаємо, народний депутат Антон Геращенко заявив, що депутати від «Народного фронту» просять Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Вийшовши з будівлі Генпрокуратури, Антон Геращенко повідомив журналістам, що генеральний прокурор Віктор Шокін прийняв заяву народних депутатів і доручив начальнику одного з управлінь Генпрокуратури Павлу Жебрівському провести розслідування з даного питання. У свою чергу Віктор Шокін повідомив, що будуть допитані всі, хто причетний до продажу контрольного пакета телеканалу «Інтер» у 2013 році.

 

«Два керівника "Народного фронту", який сьогодні при владі, вирішили розширити своє амплуа з корупції і бездарного управління країною до політичної помсти. Я розглядаю перформанс їхніх підлеглих, запланований на вулиці Різницькій, як черговий крок по тиску на опозицію. Я пов'язую цю піар-акцію під егідою «Народного фронту» зі своєю послідовною політичною позицією щодо мирного процесу, проти злочинної люстрації і корупції в нинішньому уряді», - заявив Сергій Льовочкін.

 

У відповідь на ініціювання розслідування депутатами «Народного фронту» бізнесмен пригрозив, що «всі нинішні урядові корупціонери і злочинці будуть притягнуті до відповідальності».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», партія «Народний фронт» заявила,  що народні депутати НФ звернуться до Генеральної прокурори України із заявою про начебто злочин народного депутата від «Опозиційного блоку», одного з власників телеканалу «Інтер» (Inter Media Group) Сергія Льовочкіна, який очолював Адміністрацію колишнього президента Віктора Януковича.

 

У лютому 2013 року відбулася зміна власників і топ-менеджменту «Інтера». Зокрема, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа і йому належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited.

 

У січні Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата з «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка почала кримінальне провадження щодо можливої підробки підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер» у 2009 році.

 

У лютому телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення». Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду