Для остаточної ліквідації Комісії суспільної моралі необхідно рішення уряду – юрист

Для остаточної ліквідації Комісії суспільної моралі необхідно рішення уряду – юрист

10 Лютого 2015
4166

Для остаточної ліквідації Комісії суспільної моралі необхідно рішення уряду – юрист

4166
Для остаточної ліквідації Комісії суспільної моралі необхідно рішення уряду – юрист
Для остаточної ліквідації Комісії суспільної моралі необхідно рішення уряду – юрист

Після підписання закону «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» для остаточної ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) потрібне рішення Кабінету Міністрів України. Про це в коментарі «Детектор медіа» сказав директор Інституту медіа права Тарас Шевченко.

 

«Ухвалення закону та його підписання означатиме, що Кабінет Міністрів України зобов'язаний ліквідувати Національну експертну комісію, яка була створена на виконання закону «Про захист суспільної моралі». Тобто, крім ухвалення самого закону необхідно буде ще рішення Арсенія Яценюка», - пояснив пан Шевченко.

 

Найвірогідніше, що має бути урядова постанова - залежно від того, яким документом було створено НЕК.

 

Зауважимо, що в перехідних положеннях закону Кабміну дається три місяці на приведення у відповідність із законом нормативно-правових актів уряду та органів виконавчої влади.

 

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада 245-ма голосами народних депутатів ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» (законопроект Ольги Червакової № 1647), який передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу.

 

Закон передбачає вилучити із законодавства згадки про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), поклавши її функції на інші державні органи.

 

Ухвалення цього законопроекту вимагали понад 10 громадських організацій і медійних об'єднань, а також рух «Стоп цензурі!», які 4 лютого поширили звернення до народних депутатів.

 

3 лютого низка народних депутатів закликали прем'єр-міністра Арсенія Яценюка чимскоріше довести до завершення процес ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та застосувати всі наявні в нього важелі впливу для ухвалення законопроекту № 1647.

 

Проти ліквідації НЕК виступали церковні ієрархи, які зверталися з відповідним листом до народних депутатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4166
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Амораліс
3365 дн. тому
звісно, червакова розумніша і в 100 разів моральніша за всіх церковних ієрархів, разом узятих. добре пам'ятаю як вона носилася із мікрофоном коридорами верховної ради і чіплялася до депутатів, не даючи їм можливості пройти у туалет, із своїми дурними запитаннями. А що це за громадські організації, що проти контролю за моральністю в ЗМІ? Товариство любителів пива і травички?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду