СБУ розсекретила матеріали по обвинуваченню Пукача в організації вбивства Гонгадзе

СБУ розсекретила матеріали по обвинуваченню Пукача в організації вбивства Гонгадзе

4 Лютого 2015
3139

СБУ розсекретила матеріали по обвинуваченню Пукача в організації вбивства Гонгадзе

3139
СБУ розсекретила матеріали по обвинуваченню Пукача в організації вбивства Гонгадзе
СБУ розсекретила матеріали по обвинуваченню Пукача в організації вбивства Гонгадзе

Служба безпеки України розсекретила всі наявні у неї матеріали справи по обвинуваченню екс-генерала МВС Олексія Пукача в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це 4 лютого заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє інтернет-видання «Українська правда».

 

Відповідаючи на запитання журналістів, пан Наливайченко підтвердив розсекречення документів: «Все, що стосується нас - так (розсекретили). Більше того, ми направили офіційні звернення до інших (силових структур), щоб вони зробили те саме».

 

Нагадаємо, 29 січня 2013 року екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.

 

Як писала «Детектор медіа», у листопаді 2014 року нова колегія суддів Апеляційного суду Києва за головуванням судді Степана Гладія ухвалила рішення про слухання справи за апеляціями на вирок Олексію Пукачу,у закритому режимі. 18 грудня 2014 року про необхідність відкритого процесу заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, таку ж думку має і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми, оскільки в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що ГПУ не вважає справу Георгія Гонгадзе закритою.

 

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду