Аваков наголосив, що суд над Пукачем має бути відкритим

Аваков наголосив, що суд над Пукачем має бути відкритим

21 Грудня 2014
6314
21 Грудня 2014
13:55

Аваков наголосив, що суд над Пукачем має бути відкритим

6314
Аваков наголосив, що суд над Пукачем має бути відкритим
Аваков наголосив, що суд над Пукачем має бути відкритим

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що розгляд скарги на вирок екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача , якого засуджено до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, має бути відкритим. Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

 

«МВС виступає за відкритий судовий процес над екс-генералом Пукачем у справі щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, - повідомив міністр. - Апеляційний суд Києва має розсекретити матеріали засідань і відкрити процес для суспільства. Апеляція на рішення суду першої інстанції по цій найважливішій для України справі в умовах змін у країні не може бути закритою! Вести розгляд цієї справи в закритому режимі аморально!».

 

18 грудня про необхідність відкритого процесу заявив і голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко. Він також наголосив, що потрібно виявити  політичну та правову волю для завершення розслідування справи Геогія Гонгадзе: покарання замовників вбивства, на яких посадах вони б не перебували свого часу.

 

Як писала «Детектор медіа», нова колегія суддів Апеляційного суду Києва за головуванням судді Степана Гладія ухвалила рішення про слухання справи за апеляціями на вирок Олексію Пукачу,у закритому режимі.

 

Раніше Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, прийняла відвід за заявою потерпілого, журналіста Олексія Подольського.

 

29 січня Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.

 

В квітні Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми, оскільки в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що ГПУ не вважає справу Георгія Гонгадзе закритою.

 

Тим часом колишній перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що за припинення кримінального провадження проти Леоніда Кучми у справі про вбивство Георгія Гонгадзе було сплачено хабар у мільярд доларів.

 

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://genshtab.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду