17 вересня - стартує Другий фестиваль «Paris як він є»

11 Вересня 2012
4742
11 Вересня 2012
17:26

17 вересня - стартує Другий фестиваль «Paris як він є»

4742
17 вересня - стартує Другий фестиваль «Paris як він є»

У програмі фестивального тижня: зустрічі з закоханими у французьку столицю митцями - журналістом і письменником Філіпом Меєром та дослідником Крістіаном Маркаде, нові і старі кінострічки про життя міста, а також концерт молодої співачки Зази Фурньє.

 

Всі заходи безкоштовні.

 

Зустріч із Філіпом Меєром відбудеться 17 вересня о 18.30 у креативному просторі «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3).

 

Тема зустрічі: «Париж очима закоханого парижанина»

 

Філіп Меєр - журналіст, письменник. Кожного тижня він обговорює актуальні події національного та міжнародного масштабу разом з гостями в студії. Його авторству належить велика кількість статей та книг, зокрема 2 твори на тему сучасного Парижа: «Paris la Grande»  («Величний Париж», 1997) та «Un Parisien à travers Paris» («Париж очима парижанина», 2009). Цю любов до Парижа  XXI ст. автор книг, і за сумісництвом режисер, актор та викладач Інституту політичних досліджень (Sciences Po Paris), спробує передати київській публіці.

 

З 18 вересня о 20.00 на літній естраді «Ракушка» Маріїнського парку розпочнуться безкоштовні покази фільмів про Париж.

 

Чотири повнометражні фільми розкривають особливий зв'язок кінематографу і міста. «Френч канкан» (18 вересня) видатного режисера Жана Ренуара - музична комедія 1954 року, яка зображує Мулен Руж на початку ХХ століття - Прекрасної епохи у Франції. Стрічка 2011 року американського режисера Фредеріка Вайсмана «Crazy horse» (21 вересня) - документальне відтворення світу відомого паризького кабаре. Один із найвідоміших фільмів режисера Франсуа Трюфо «400 ударів» (22 вересня) є визначним твором Французької нової хвилі. Справжній вуличний Париж того часу зображений тут без прикрас. Фільм 2011 року режисера Джина Каренара «Донома» (23 вересня), який має рекордно малий бюджет в 150 євро, зображає сучасне життя околиці Парижу - зухвале, гордовите та багатонаціональне.

 

Знавець популярної музики, дослідник та автор книги «Париж у піснях» Крістіан Маркаде розповість про історію Парижа у піснях 20 вересня о 18.30 у кнайп-клубі «Купідон».

 

Докладніше про розклад заходів дивіться тут


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду