10 травня − акція з вимогою порушити справу за побиття фотографа Tochka.Net

9 Травня 2012
8327
9 Травня 2012
18:44

10 травня − акція з вимогою порушити справу за побиття фотографа Tochka.Net

8327
10 травня − акція з вимогою порушити справу за побиття фотографа Tochka.Net
10 травня о 12 годині біля входу до МВС (вул. Академика Богомольця, 10) відбудеться акція протесту журналістів, повідомляє сайт Незалежної медіа-профспілки України.
 
 
Представники ЗМІ вимагатимуть привернути увагу громадськості і органів внутрішніх справ на порушення прав журналістів під час виконання ними своїх обов’язків після «абсолютно неадекватної реакції правоохоронних органів на побиття фотографа Віталія Лазебника під час акції в парку "Перемога"».
 
 
Учасники акції висунуть наступні вимоги: 
− Порушити кримінальну справу за ст.171КК України за фактом побиття фотографа видання Tochka.net Віталія Лазебника за перешкоджання професійній діяльності.
− Адекватного реагування на подібні випадки.
− Припинити порушення прав журналістів з боку правоохоронних органів.
 
Довідки за телефоном: тел.091-3071770, Макс Левін.
 
 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побили при виконанні редакційного завдання, коли він знімав знесення незаконного будівництва храму в парку «Перемога». Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження». Очевидці події стверджували, що нападником міг бути директор парку «Перемога» Олександр Товстоног. В адміністрації парку це категорично спростовують.

 

У міліції не змогли назвати імені нападника. Згодом прес-служба столичної міліції повідомила, що порушено справу за фактом хуліганства в парку (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України) і триває слідство. За даними міліції, після інциденту в парку «Перемога» за медичною допомогою звернулися троє громадян, одного з них - фотографа Tochka.net - у міліції не вважають представником ЗМІ.
 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду