detector.media
09.05.2012 18:44
10 травня − акція з вимогою порушити справу за побиття фотографа Tochka.Net
10 травня о 12 годині біля входу до МВС (вул. Академика Богомольця, 10) відбудеться акція протесту журналістів, повідомляє сайт Незалежної медіа-профспілки України.
 
 
Представники ЗМІ вимагатимуть привернути увагу громадськості і органів внутрішніх справ на порушення прав журналістів під час виконання ними своїх обов’язків після «абсолютно неадекватної реакції правоохоронних органів на побиття фотографа Віталія Лазебника під час акції в парку "Перемога"».
 
 
Учасники акції висунуть наступні вимоги: 
− Порушити кримінальну справу за ст.171КК України за фактом побиття фотографа видання Tochka.net Віталія Лазебника за перешкоджання професійній діяльності.
− Адекватного реагування на подібні випадки.
− Припинити порушення прав журналістів з боку правоохоронних органів.
 
Довідки за телефоном: тел.091-3071770, Макс Левін.
 
 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побили при виконанні редакційного завдання, коли він знімав знесення незаконного будівництва храму в парку «Перемога». Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження». Очевидці події стверджували, що нападником міг бути директор парку «Перемога» Олександр Товстоног. В адміністрації парку це категорично спростовують.

 

У міліції не змогли назвати імені нападника. Згодом прес-служба столичної міліції повідомила, що порушено справу за фактом хуліганства в парку (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України) і триває слідство. За даними міліції, після інциденту в парку «Перемога» за медичною допомогою звернулися троє громадян, одного з них - фотографа Tochka.net - у міліції не вважають представником ЗМІ.
 
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY