20 - 22 грудня - безкоштовні семінари з особливостей цифрової кінозйомки

14 Грудня 2011
5408
14 Грудня 2011
17:43

20 - 22 грудня - безкоштовні семінари з особливостей цифрової кінозйомки

5408
20 - 22 грудня - безкоштовні семінари з особливостей цифрової кінозйомки

20-22 грудня з 12:00 до 18:00 м. Київ, вул. Васильківська, 1, корпус 4, (Голосіївська площа, ст. метро «Голосіївська»)

 

Офіційне відкриття семінарів - вівторок, 20 грудня о 12:00

 

За сприяння і підтримки Державного агентства України з питань кіно компанія «Кінотур» за участі Національного центру ім. О. Довженка, Національної спілки кінематографістів України і Асоціації продюсерів України оголошує про проведення семінарів, присвячених технологічним особливостям цифрової кінозйомки, DI обробці відзнятого матеріалу; виготовленню вихідних кіноматеріалів, цифровій реставрації і архівному зберіганню, а також створенню комп'ютерних спецефектів у кіно.

 

Семінари відбудуться з 20 по 22 грудня на базі кінолабораторії ТОВ «Кінотур» та хімічної лабораторії Національного центру ім. О. Довженка за адресою: Київ, вул. Васильківська, 1, (Голосіївська площа, ст. метро «Голосіївська»).

 

Кожен семінар присвячений окремій основній темі і триватиме один робочий день (з 12:00 до 18:00), що надасть змогу якнайширше розкрити професійну майстерність для спеціалістів у цій сфері. Для цього запрошуватимуться професіонали, які працюють в Україні і уже зарекомендували себе як спеціалісти найвищого класу. Семінари складатимуться з теоретичної та практичної частини, демонстрації сучасних технологічних процесів і обговорення питань між доповідачами і відвідувачами заходу.

 

Участь у семінарі безкоштовна. Кількість місць обмежена. Реєстрація на семінари за телефонами: (044) 207 30 00, (097) 518 98 99 або по email: producer@kinotur.ua

 

За більш детальною інформацією і для реєстрації на семінари, будь ласка, звертайтеся:

 

Компанія «Кінотур»,

Варвара Шалаєва,

Моб: +380 97 518 98 99

Тел/факс: +380 44 207 30 00

Email: producer@kinotur.ua

Web: www.kinotur.ua

 

Семінари за темами:

 

Вівторок, 20 грудня, 12:00-18:00

 

1. Технологічні особливості цифрової кінозйомки і DI обробка відзнятого матеріалу

 

Супервайзинг по технології під час цифрової кінозйомки, види знімальної апаратури, вимоги до процесу кінозйомки.

 

Digital Intermediate обробка: підготовка знімальних матеріалів для подальшого перегляду і монтажу (digital dailies), фіналізація та майстеринг проектів на платформі Autodesk: Flame, Smoke і Lustre, вивід майстер-негативу.

 

Майстеринг для цифрових кінотеатрів, виготовлення майстер-копії і копій для цифрової дистрибуції в кінотеатрах, внесення змін у вже готовий пакет DCP.

 

Доповідачі: Євген Чміль (заступник директора з технології, «Кінотур»), Лоран Жанто (DI спеціаліст, колорист, Франція), Дмитро Рутковський (головний технолог, «Кінотур»).

 

Середа, 21 грудня, 12:00-18:00

 

2. Виготовлення вихідних кіноматеріалів, цифрова реставрація і архівне зберігання

 

Обробка кольорових і чорно-білих плівок (проявлення кольорових і чорно-білих негативних кіноплівок 35 мм і 16 мм, виготовлення оптичної фонограми 35 мм, проявлення кольорових позитивних фільмокопій, сканування негативу 16 мм / 35 мм за технологією DFT Scanity, вивід майстер-негативу на кіноплівку за технологією Arrilaser, друк фільмокопій з майстер-негативу, ультразвукове очищення кіноматеріалів).

 

Цифрова реставрація (відновлення кіноматеріалів з ушкодженнями будь-якої складності за допомогою системи цифрової реставрації MTI Correct DRS).

 

Сучасні технології зберігання кіноматеріалів в архівах.

 

Доповідачі: Вероніка Іванова (директор Національного центру імені О. Довженка), Іван Козленко (заступник директора Національного центру імені О. Довженка), Євген Чміль, (заступник директора з технології, «Кінотур»), Ганна Бондар (реставратор, «Кінотур»).

 

Четвер, 22 грудня, 12:00-18:00

 

3. Створення комп'ютерних спецефектів

 

Технології створення спецефектів (види та етапи).

 

VFX супервайзинг (координація дій між VFX спеціалістом, сценаристом, продюсером, режисером і оператором на стадії написання сценарію, препродакшну і періоду зйомок).

 

Превізуалізація (моделювання сцени чи події до того, як вони відбудуться в реальному часі і будуть зняті).

 

Становище індустрії зі створення спецефектів в Україні (обсяги, порівняння з Росією, Європою, США, Азією, конкурентоспроможність, тенденції розвитку).

 

Доповідачі: Олексій Москаленко (VFX спеціаліст, компанія «Ментал драйв»), Євген Чміль, (заступник директора з технології, компанія «Кінотур»).

 

Час проведення семінарів:

 

Перший блок: 12:00-13:45

Кава-брейк: 13:45-14:00

Другий блок: 14:00-15:45

Кава-брейк: 15:45-16:00

Третій блок: 16:00-18:00

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду