28 жовтня - прес-конференція Держкіно: відреставровано шедевр українського німого кіно

28 Жовтня 2011
8336
28 Жовтня 2011
11:54

28 жовтня - прес-конференція Держкіно: відреставровано шедевр українського німого кіно

8336
28 жовтня - прес-конференція Держкіно: відреставровано шедевр  українського німого кіно

28 жовтня 2011 р. (п`ятниця) о 18:30 в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» в рамках      МКФ «Молодість» відбудеться прес-конференція з нагоди презентаційного показу відреставрованої класики українського німого кіно - фільму Георгія Стабового «Два дні» (1927) у супроводі камерного симфонічного оркестру      Kyiv Classic Orchestra.

 

Спікери: Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова; заслужений діяч мистецтв України, диригент Національної опери України Герман Макаренко; композитор Юрій Михальчук (Dj U-Ra);             арт-директор фестивалю «Німі ночі» Іван Козленко; представники Нацiональної кiностудiї художнiх фiльмiв iм. О. Довженка та МБФ «Відродження».

 

По закінченні прес-конференції відбудеться презентаційний показ стрічки.

 

«Два дні» (1927, Україна) - один із найвизначніших шедеврів українського німого кінематографу, перша українська стрічка, що здобула широке міжнародне визнання й потрапила в комерційний прокат США.

 

Фільм було озвучено 1932 року: музику до звукової версії фільму написав Борис Лятошинський. Новий музичний супровід стрічки, який буде виконуватися оркестром наживо під час показу, на замовлення фестивалю «Німі ночі» 2011 року створив Юрій Михальчук (Dj U-Ra).

 

Цифрова реставрація стрічки була здійснена Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка. Реставрація «Двох днів» здійснена в рамках програми з відновлення української кінокласики.

 

На презентації стрічки передбачається мiнi-фуршет для гостей та лотерея вiд ювелiрного дому "Зарiна".

 

Реєстрація представників ЗМІ за тел. 280-05-13, електронною поштою press.dergkino@gmail.com або безпосередньо на заході.

 

            КОНТАКТИ:

Прес-служба Держкіно

тел: 280-05-13

e-mail: press@dergkino.gov.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8336
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду