15 листопада – пікет за заборону реклами і спонсорства тютюну та обмеження реклами пива і спиртовмісних напоїв

13 Листопада 2010
9947
13 Листопада 2010
10:43

15 листопада – пікет за заборону реклами і спонсорства тютюну та обмеження реклами пива і спиртовмісних напоїв

9947
15 листопада – пікет за заборону реклами і спонсорства тютюну та обмеження реклами пива і спиртовмісних напоїв

15 листопада 2010 року, в понеділок, о 9.30 розпочнеться пікетування Погоджувальної ради керівників фракцій Верховної Ради України громадськими організаціями, які борються за поліпшення здоров'я нації шляхом подолання негативних наслідків від тютюнокуріння та надмірного споживання алкоголю.

 

Пікет відбудеться за адресою: вул. Грушевського 18/2.

 

Громадськість вимагатиме підтримки законопроекту № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, який передбачає повну заборону реклами, а також проект Закону № 1014-2 про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" (щодо обмеження реклами пива та спиртовмісних напоїв).

 

Громадськість обурена, що із-за потужного тютюнового та алкогольного лобі в парламенті обидва проекти вже довгий час не виносяться на перше читання і безумовно створюють негативний імідж новій владі, а також повністю суперечать позиції Президента України, який у своєму виступі наголосив на тому, що «сучасний стан  здоров'я населення України є незадовільним і вимагає рішучих та скоординованих дій усіх гілок влади й громадськості». Саме тому представники громадських організацій вимагатимуть не відкладати питання здоров'я нації на потім та винести на розгляд в сесійну залу законопроект №5164.

 

У протесті візьмуть участь:

ГО "Регіональний Центр громадянського представництва "Життя"

Коаліція громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну»

Рух протидії наркоманії та наркокорупції

Громадянська кампанія Форум порятунку Києва

Інститут медіа права

 

 

Контактна особа:

Устінова Олександра

Координатор прес-центру

Коаліції громадських організацій

«За вільну від тютюнового диму Україну»

044 278 48 95

095 828 13 38

o.ustinova@krasni.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду