13-14 жовтня професор Лев Мановіч прочитає лекції на тему сучасної медіатеорії

24 Вересня 2010
9939
24 Вересня 2010
18:12

13-14 жовтня професор Лев Мановіч прочитає лекції на тему сучасної медіатеорії

9939
13-14 жовтня професор Лев Мановіч прочитає лекції на тему сучасної медіатеорії

13-14 жовтня 2010 року професор Лев Мановіч прочитає дві лекції на тему сучасної медіатеорії.

 

Лев Мановіч розповість, яких форм набувають гуманітарні дослідження в чільних західних університетах і яких результатів вони досягають, а також про те, наскільки змінився культурний ландшафт з переходом людства на цифрові носії інформації і які трансформації очікують мистецтво найближчим часом.

 

13 жовтня о 19:00 - лекція «Як читати 1.000.000 сторінок Манга одночасно? Візуалізація структур в мистецтві, іграх, кіно, анімації, коміксах та друкованих ЗМІ».



14 жовтня 2010, 19:00 - лекція «Глибокий ремікс. Як програмне забезпечення змінило мову візуальних медіа».

 

Організатор: «Культурний проект».

 

Мова лекції - російська.


Місце проведення буде оголошено пізніше.



Участь безкоштовна, попередня реєстрація обов'язкова на сайті «Культурного проекту» за телефонами (044) 200 85 85 та (095) 493 04 04, чи імейлом: info@culturalproject.org



Реєстрація преси:


Ганна Васик
тел. (044) 200 85 85 та (050) 335 06 25
g.vasyk@culturalproject.org


Довідка:

 

Лев Мановіч - професор Каліфорнійського університету (Сан-Дієго), зі студентських років досліджує можливість поєднання культурного розвитку та новітніх технологій, в результаті чого створив власний напрямок сучасних культурологічних досліджень - культурну аналітику, що базується на візуальному дослідженні різноманітних феноменів культури в мережі Інтернету. Лев Мановіч здійснив ґрунтовну апологетику історії та теорії медіа у своїх книгах «Мова нових медіа» (2001) та «Досліджуючи базу даних» (2005). Його праці перекладені 30 мовами та були передруковані 400 разів.


Його зацікавлення сучасною медіакультурою носять не лише теоретичний характер - професор поряд з курсом з теорії та історії цифрової культури викладає практичний курс з цифрового мистецтва. Ознайомитись з перекладом його статей російською можна тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду