10 вересня Києво-Могилянська академія відкриває меморіальний кабінет Джеймса Мейса

2 Вересня 2010
4200
2 Вересня 2010
14:52

10 вересня Києво-Могилянська академія відкриває меморіальний кабінет Джеймса Мейса

4200
10 вересня Києво-Могилянська академія відкриває меморіальний кабінет Джеймса Мейса

Національний університет «Києво-Могилянська академія» запрошує взяти участь у відкритті меморіального кабінету Джеймса Мейса, що відбудеться 10 вересня о 16:00 за адресою: Київ, вул. Сковороди, 2, Староакадемічний корпус НаУКМА, 1 поверх, Дослідницька бібліотека.

 

У відкритті візьмуть участь викладачі та студенти академії, учні та колеги Джеймса Мейса, а також громадські та культурні діячі країни.

 

Довідки за тел. (044) 425 60 55 / е-поштою: yaroshenko@ukma.kiev.ua, Тетяна Ярошенко, віце-президент з інформаційного забезпечення, директор наукової бібліотеки НаУКМА.

 

Джеймс Ернест Мейс (18.02.1952-03.05.2004) - історик, політолог, науковець, дослідник, журналіст, викладач. Досліджував Голодомор 1932-1933 років: є автором п'яти книжок, біля 300 наукових публікацій в енциклопедіях, американських, англійських, ізраїльських та українських часописах, щотижневих колонок в газеті «День»,  редактором англомовних перекладів «Політичної думки». Саме Джеймс Мейс запропонував вшановувати пам'ять жертв Голодомору в Україні, запаливши свічу.

 

З 1995 року й до останнього дня свого життя Джеймс Мейс був професором кафедри  політології НаУКМА, викладаючи етнополітику, політику США та Канади,  Центральної та Східної Європи.

 

У 2005 році Наталя Дзюбенко-Мейс, виконуючи заповіт свого чоловіка, передала до НаУКМА величезний науковий архів та книжкову колекцію, яка зараз зберігається  в науковій бібліотеці НаУКМА і відкрита для дослідників з усього світу. Вся колекція опрацьована та відтепер доступна дослідникам в окремій спеціальній меморіальній кімнаті (бібліотеці-архіві-музеї) Джеймса Мейса, що розміщена на першому поверсі Староакадемічного (Мазепинського) корпусу Могилянки. З 2010 року в НаУКМА започатковано також спеціальний пропам'ятний Фонд імені Джеймса Мейса (коштом спадщини Євгена Теслюка з Канади), що уможливлює подальше наукове опрацювання колекції та численні студії на її базі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4200
Читайте також
18.02.2012 23:10
Аркадій Сидорук, «Дзеркало тижня. Україна»
10 377
14.09.2010 14:40
Аркадій Сидорук
, для «Детектор медіа»
15 372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду