detector.media
25.02.2010 15:32
25 лютого в галереї «Лавра» відкривається виставка World Press Photo-2009

З 25 лютого по 21 березня 2010 в Київській міській галереї мистецтв «Лавра» триватиме виставка World Press Photo, на якій будуть представлені найкращі фотографії світу в медіа за 2009 рік. Ця виставка завершує турне фотографій 2009 року у світі.

 

У галереї «Лавра» будуть  представлені 199 фотографій в 10 номінаціях: Новини, Сучасні питання, Загальні новини, Повсякденне життя, Люди в новинах, Портрети, Спорт, Мистецтво і розваги, Природа, Особливі події в спорті.

 

У конкурсі 2009 року взяло участь 24 фотографа від України, імена яких відзначені в каталозі. На виставці будуть представлені фотографії 62 лауреатів конкурсу із понад 20-ти країн, що співпрацюють з найкрупнішими світовими виданнями: «Нью-Йорк тайм», «Асошиейтед прес», «Ле Монд», «Франс прес», «Сіньхуа», «Ханч джоу», «Рейтер», «Контрасто», «Лайф», ін.

 

У 2009 році третю премію отримав український фотограф Гліб Гаранич за знімок з місць грузино-російського конфлікту.

 

- 25 лютого о 17.00 перед відкриттям виставки відбудеться прес-конференція за участю: Аташе з питань культури Посольства Королівства Нідерландів в Україні пан Роджера ван Тоорен, представника World Press Photo пані Фемке ван дер Валк, організаторів і партнерів проекту.

 

- 25 лютого о 19:00  відбудеться відкриття виставки World Press Photo.

 

У дні роботи виставки пройдуть:

- 13 березня - день журналу «Фотографер», міжнародного видавництва в Україні з питань фотографії;

- 18 березня о 17.00 - круглий стіл з питань розвитку фотографії в Україні і презентація міжнародного фестивалю фотографії «Київфотоком», який пройде в Києві у жовтні-листопаді 2010 року за участю медіа, видавництв, інформаційних агентств, професіональних фотографів-учасників конкурсу World Press Photo, представників Міністерства культури та мерії;

- лотерея для відвідувачів виставки з призами від організаторів, партнерів виставки, видавництв, виробників фото та електронного обладнання.

 

На виставці відвідувачам також будуть запропоновані каталоги виставки World Press Photo-2009, книги, збірки журналів з фотографії, сувенірна продукція.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY