26-27 червня в Одесі – перший тренінг УАВПП із 6-місячного проекту «Сучасні стратегії видавничого бізнесу для регіональних видавців»

9 Червня 2009
8162
9 Червня 2009
10:43

26-27 червня в Одесі – перший тренінг УАВПП із 6-місячного проекту «Сучасні стратегії видавничого бізнесу для регіональних видавців»

8162
26-27 червня в Одесі – перший тренінг УАВПП із 6-місячного проекту «Сучасні стратегії видавничого бізнесу для регіональних видавців»

УАВПП за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні оголошує про початок проекту «Сучасні стратегії видавничого бізнесу для регіональних видавців» - серії дводенних тренінгів для співробітників регіональних медіакомпаній.

 

Тематика тренінгів - від антикризового менеджменту до професійних навичок написання цікавих матеріалів (копірайтингу). Аудиторія - від регіональних видавців до журналістів.

 

Терміни реалізації проекту - з червня до грудня 2009 року. Тренінги будуть проведені у 6 містах України (Одеса, Київ, Харків, Рівне, Львів та Чернігів).

 

Завдання проекту - надати якісну та професійну освіту 120 працівникам регіональних ЗМІ.

 

Перший тренінг відбудеться  26-27 червня у Одесі. Тема тренінгу: «Сучасні навички журналістики та копірайтингу: як писати цікаві тексти».

 

Тренер: Зоя Казанжи, медіатренер, консультант із газетного менеджменту. Закінчила Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, факультет журналістики.

Навчалася за програмою підготовки медіаконсультантів Світового банку та тренерів із журналістики TOP-Media and BBC World Service Trust.

 

Із 1985-го до 2004 року працювала в ЗМІ на позиціях: кореспондент, репортер, спеціальний кореспондент, оглядач, завідувач відділом, головний редактор.

З 2002 року працює в сфері медіаосвіти.

З 2005 року співпрацює з Бюро Представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ (Відень, Австрія), проводить тренінги у країнах СНД  (Киргизстан, Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Молдова, Таджикистан, Грузія).

 

До участі запрошуються: журналісти, оглядачі, заступники редакторів.

Час проведення тренінгу: з 10.00 до 18.00.

Місце: Одеса, вулиця Жуковського, 13.

 

Учасники відбираються на конкурсній основі.

 

Головні критерії відбору кандидатів є такими:

       Перевага при відбору учасників - членство в УАВПП.

       Загальна кількість учасників для одного тренінгу - 20 осіб (18 - регіони, 2 - Київ).

       Немає обмежень за власністю та спрямуванням видання.

       Досвід роботи в пресі - не менше року, на останньому місці роботи - не менше півроку.

       В «заявці на участь» обов'язково треба вказати «мотивацію участі».

       Готовність за результатами тренінгу надіслати публікації, що підтверджують використання знань та навиків, які були отримані під час тренінгу .

 

Теми, які будуть розглянуті під час 2-денного тренінгу:

1.       Професійні журналістські стандарти. Журналістські жанри.

2.       Як писати для газети та інтернет-сайтів. Принципи створення матеріалів, які цікаві читачам. Логічність структури та динамічність. Ілюстрування текстів.

3.       Композиція матеріалу. Основні типи побудови текстів.  Навички створення текстів. Повнота та точність змісту. Необхідні елементи тексту.

4.       «Гачки» для читачів - слова-індикатори, заголовки, історії, цитати. Доцільність використання.

5.       Написання матеріалів із точки зору різних аудиторій

6.       Як правильно та цікаво писати копірайтинг та рерайтинг (рекламні тексти). Креативний підхід та оригінальність подачі.

 

Під час тренінгу будуть розглянуті професійні кейси з конкретними прикладами. Учасники матимуть можливість відпрацювати навички під час інтерактивних вправ.

Заняття з копірайтингу будуть проходити з реальними замовниками рекламних текстів.

Учасники отримають пакет тренінгових матеріалів у друкованому вигляді та на CD.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною.

Організаторами сплачуються: кава-паузи та роздаткові матеріали.

Самостійно учасники сплачують: проїзд та проживання

 

Заявки надсилати до 19 червня 2009 року на e-mail: pr@uapp.org aбо на факс 8 (044) 425-57-87.

 

Перелік учасників буде оголошено на сайті УАВПП 22 червня 2009 року.

 

Контактна особа з питань участі:

Дарія Віннікова, координатор проектів УАВПП

8 (044) 425-57-87

pr@uapp.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду