detector.media
23.06.2010 19:02
Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення, а термін розгляду інформзапитів пропонує скоротити до 5 днів

Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради, термін розгляду інформзапитів запропонує скоротити до 5 днів (а термінових - до 2-х), а також вдосконалити правила акредитації журналістів. Про це ідеться в заяві на сайті президента.

 

 

У документі зокрема наголошується, що механізми вирішення більшості порушених питань було знайдено під час ініційованої Президентом розмови учасників об'єднання «Стоп цензурі!» з головою СБУ. Адже на думку президента, дієві запобіжники від цензури - це «встановлення чітких, прозорих взаємин між органами державної влади та ЗМІ».

 

Найближчим часом знайдені механізми буде формалізовано у вигляді відповідних рішень та документів.

 

«Президент підпише Закон «Про доступ до публічної інформації», якщо за нього проголосує Верховна Рада. Він вважає актуальним завданням скоротити терміни задоволення інформаційних запитів до п'яти днів, а в надзвичайних ситуаціях - до двох.

Також Президент підписав доручення підготувати документ, який зобов'яже органи влади суворо дотримуватися положення законів, що регулюють порядок розгляду інформаційних запитів та звернень», - цитуємо офіційний сайт голови держави.

 

Також Віктора Януковича турбують правила акредитації журналістів, він висловився за їх вдосконалення, однак, яким чином, поки не пояснюється.

 

«Віктор Янукович також висловився за удосконалення правил акредитації при проведенні заходів за участю керівництва держави. На його думку, ці правила не можуть порушувати право журналістів на вільне збирання і поширення інформації», - повідомляє сайт гаранта.

 

Першим масштабним проектом, на думку Януковича, який «зробить незворотним обраний ним курс на утвердження у країні демократії і свободи слова», стане створення системи суспільного мовлення.

 

«Віктор Янукович ініціює найближчим часом розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради», - ідеться в заяві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY