«Обозреватель» стверджує, що інтерв’ю Власенка надіслала прес-служба «Батьківщини»

1 Лютого 2013
6813
1 Лютого 2013
15:51

«Обозреватель» стверджує, що інтерв’ю Власенка надіслала прес-служба «Батьківщини»

6813
«Обозреватель» стверджує, що інтерв’ю Власенка надіслала прес-служба «Батьківщини»

Редакція «Обозревателя» заявляє, що  текст інтерв'ю захисника Юлії Тимошенка Сергія Власенка, щодо якого інтернет-видання отримало звинуваченні у фальшуванні, був наданий прес-службою «Батьківщини». Про це  йдеться у коментарі редакції, наданому «Детектор медіа»

 

Як стверджує редакція, напередодні із пропозицією передрукувати інтерв'ю, що було опубліковане на інтернет-сторінці видання «Високий Замок», до редакції «Обозревателя» звернулася представниця прес-служби «Батьківщини» Ольга Іванчук.

 

«За її словами, у керівництва БЮТ склалося  враження, що наш сайт не зацікавлений у представленні точки зору Сергія Власенка на актуальні політичні події. У відповідь на зауваження, що «Обозреватель» багаторазово звертався за коментарями до Сергія Власенка, але народний депутат, всупереч низці законів, відмовлявся від будь-яких коментарів, представниця прес-служби БЮТ запропонувала передрукувати вищеназване інтерв'ю з критичними заявами убік представників влади. Редакція «Обозревателя», розглянувши інтерв'ю, знайшла за можливе поставити його на сайт із посиланням на «Високий Замок». Після публікації  Ольга Іванчук прислала повну версію інтерв'ю з більш жорсткими висловлюваннями щодо влади, яку, за її словами, відмовився ставити «Високий Замок», - наголошує «Обозреватель».

 

Однак, за версією видання, через пів години після публікації доповненого інтерв'ю прес-служба БЮТ заявила про його фальсифікацію.

 

«Це  просто якийсь нонсенс... Така ситуація викликає підозру в тому, що вона була заздалегідь продумана кимось», - зазначає шеф-редактор «Обозревателя» Михайло Подоляк.

 

Як йдеться у повідомленні редакції, на подальші дзвінки із проханням прояснити ситуацію представниця прес-служби БЮТ Ольга Іванчук не відповідала. Тому ввечері редакція вирішила зняти з публікації дане інтерв'ю.

 

«Редакція «Обозревателя» сприймає даний інцидент як можливу провокацію з боку опозиційної політичної сили. «Обозреватель» неодноразово публікував критичні статті щодо БЮТ, тому даний скандал міг бути спровокований для того, щоб нівелювати вагу подальших матеріалів,  неприємних для БЮТ», - припускає «Обозреватель».

 

У відповідь на цю заяву прес-служба  «Батьківщини» заявляє, що її представники не звертались до «Обозревателя» з проханням опублікувати інтерв'ю Сергія Власенка «Високому Замку»: «Батьківщина» не зверталися до них ні з якими проханнями щодо розміщення  якихось матеріалів, не писали листів, не телефонувала головному редактору. Порушуючи усі стандарти журналістики, сайт «Обозреватель» та його головний редактор Михайло Подоляк продовжують брехати та вводити суспільство в оману».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», вчора, 31 січня, прес-служба «Батьківщини» заявила, що «Обозреватель» при передруці сфальшував інтерв'ю депутата та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке той дав львівській газеті «Високий Замок». У той же день редакція газета «Високий Замок» заявила про те, що видання стало жертвою маніпулятивної політтехнології, яку застосувало інтернет-видання «Обозреватель».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6813
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ажур
4093 дн. тому
Михайло Подоляк - непрофесіонал, ще було зрозуміло з інтерв"ю, яке він дав Телекритиці. Хай провокація чи що там - нормальний редактор на таке б не купився
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду