«Батьківщина» заявляє, що «Обозреватель» сфальсифікував інтерв’ю Власенка

31 Січня 2013
5795
31 Січня 2013
15:57

«Батьківщина» заявляє, що «Обозреватель» сфальсифікував інтерв’ю Власенка

5795
«Батьківщина» заявляє, що «Обозреватель» сфальсифікував інтерв’ю Власенка

Прес-служба «Батьківщини» заявляє, що «Обозреватель» при передруці сфальшував інтерв'ю депутата та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке той дав львівській газеті «Високий замок».

 

Інтерв'ю вийшло 31 січня  і називається - «Власенко: «Усі бізнес-активи Щербаня отримали "донецькі"».

 

«Щоб ця провокація мала правдоподібний вигляд, за основу було взято реальне інтерв‘ю, в яке вмонтували сфальшовану інформацію. Це спеціальна технологія, яку використовують підконтрольні владі мас-медіа, а їхня мета - виставити людей, чиє інтерв‘ю сфабриковане, у неприглядному світлі», - заявляє «Батьківщина».

 

Зокрема, як стверджує «Батьківщина», у варіанті інтерв'ю, яке передрукував «Обозреватель», з'явилась низка тверджень, які той не казав. 

 

Партія наводить одне з них: «Влада вдається до просто абсурдних дій у своєму бажанні будь-що знищити Тимошенко. Підконтрольними режиму засобами масової інформації постійно транслюється цинічна брехня про те, що сторона Тимошенко програла суд проти прем'єр-міністра Азарова у Гамбурзі. Насправді розгляд цієї справи у Гамбурзі мав діаметрально-протилежний результат. Ми виграли цей суд по всіх пунктах, наші вимоги повністю задоволені. У рішенні по цій справі зазначено, що прем'єр  Азаров особисто повинен сплатити Юлії Тимошенко 300 тис. євро моральної шкоди. При цьому вони нахабно брешуть і заявляють, що виграли цю справу».

 

Прес-служба «Батьківщини» та сам Сергій Власенко звернулися до українських та іноземних ЗМІ з проханням не розповсюджувати матеріали з сайту «Обозреватель», оскільки вважають їх «маніпулятивними та брехливими».

 

«Детектор медіа» надіслала запитання шеф-редактору «Обозревателя» Михайлові Подоляку й очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5795
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4073 дн. тому
Шьо такоє, Моня Бродскій апять укакался? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду