Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького увійшов до програми Роттердамського МКФ

18 Січня 2013
5818
18 Січня 2013
12:15

Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького увійшов до програми Роттердамського МКФ

5818
Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького увійшов до програми Роттердамського МКФ

Фільм «Ядерні відходи» українського режисера Мирослава Слабошпицького покажуть в офіційній програмі 42-го міжнародного кінофестивалю у Роттердамі (Нідерланди), який пройде з 23 січня по 3 лютого 2013 року. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Роттердамський кінофестиваль, який є одним з головних європейських кінофорумів, оголосив сьогодні, 18 січня, повну офіційну програму. У списку учасників короткометражної програми секції «Спектрум» був заявлений фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького. Молодий кінематографіст з України потрапив у зону уваги Роттердамського кінофестивалю після того, як його проект «Плем'я» отримав підтримку Фонду Хуберта Белса в 2010 році.

 

У 2011 Мирослав Слабошпицький представив на IFFR свою гучну короткометражку «Глухота», і тепер знову бере участь у «Спектрумі», цього разу - з фестивальним хітом 2012 року «Ядерні відходи». Стрічка вже отримала «Срібний леопард» МКФ в Локарно (Швейцарія) та Гран-прі фестивалю «Кіношок» (Росія).

 

23-хвилинний фільм про чоловіка і жінку із Чорнобильської зони відчуження, вразив голландських відбірників. «Сумний і дає надію», «Ефектний, аскетичний, але також хвилюючий фільм»,  «Красивий, стриманий і зворушливий ...», - це цитати з рецензій на офіційному сайті IFFR.

 

«Спектрум» - найбільш змістовна частина Роттердамської програми. У цій секції збирають краще, що було створено в авторському кіно за останній рік в повному і короткому метрі. У цьому році серед головних світових прем'єр у секції «Спектрума» - нові роботи прославлених режисерів Бернардо Бертолуччі, Ульріха Зайдля, Олів'є Ассайяса, Хідео Накаті.

 

Міжнародний кінофестиваль в Роттердамі відкриває фестивальний сезон в Європі і є фестивалем класу А, поступаючись лише Берліну, Каннам і Венеції. Відкриється фестиваль 23 січня 2013 в Роттердамі фільмом «Майстер» Пола Томаса Андерсона. Фільмом закриття 3 лютого стане нова стрічка Пак Чхан-ука «Стокер» про Брема Стокера.

 

Українські глядачі вже могли побачити фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького у складі альманаху «Україна, Гудбай» (компанія Артхаус Трафік), кінотеатральний реліз якого відбувся в листопаді 2012 року.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду