detector.media
18.01.2013 12:15
Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького увійшов до програми Роттердамського МКФ
Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького увійшов до програми Роттердамського МКФ

Фільм «Ядерні відходи» українського режисера Мирослава Слабошпицького покажуть в офіційній програмі 42-го міжнародного кінофестивалю у Роттердамі (Нідерланди), який пройде з 23 січня по 3 лютого 2013 року. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Роттердамський кінофестиваль, який є одним з головних європейських кінофорумів, оголосив сьогодні, 18 січня, повну офіційну програму. У списку учасників короткометражної програми секції «Спектрум» був заявлений фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького. Молодий кінематографіст з України потрапив у зону уваги Роттердамського кінофестивалю після того, як його проект «Плем'я» отримав підтримку Фонду Хуберта Белса в 2010 році.

 

У 2011 Мирослав Слабошпицький представив на IFFR свою гучну короткометражку «Глухота», і тепер знову бере участь у «Спектрумі», цього разу - з фестивальним хітом 2012 року «Ядерні відходи». Стрічка вже отримала «Срібний леопард» МКФ в Локарно (Швейцарія) та Гран-прі фестивалю «Кіношок» (Росія).

 

23-хвилинний фільм про чоловіка і жінку із Чорнобильської зони відчуження, вразив голландських відбірників. «Сумний і дає надію», «Ефектний, аскетичний, але також хвилюючий фільм»,  «Красивий, стриманий і зворушливий ...», - це цитати з рецензій на офіційному сайті IFFR.

 

«Спектрум» - найбільш змістовна частина Роттердамської програми. У цій секції збирають краще, що було створено в авторському кіно за останній рік в повному і короткому метрі. У цьому році серед головних світових прем'єр у секції «Спектрума» - нові роботи прославлених режисерів Бернардо Бертолуччі, Ульріха Зайдля, Олів'є Ассайяса, Хідео Накаті.

 

Міжнародний кінофестиваль в Роттердамі відкриває фестивальний сезон в Європі і є фестивалем класу А, поступаючись лише Берліну, Каннам і Венеції. Відкриється фестиваль 23 січня 2013 в Роттердамі фільмом «Майстер» Пола Томаса Андерсона. Фільмом закриття 3 лютого стане нова стрічка Пак Чхан-ука «Стокер» про Брема Стокера.

 

Українські глядачі вже могли побачити фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького у складі альманаху «Україна, Гудбай» (компанія Артхаус Трафік), кінотеатральний реліз якого відбувся в листопаді 2012 року.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY