Володимир Мостовий став першим лауреатом премії імені Ігоря Лубченка

1 Листопада 2012
4756
1 Листопада 2012
16:46

Володимир Мостовий став першим лауреатом премії імені Ігоря Лубченка

4756
Володимир Мостовий став першим лауреатом премії імені Ігоря Лубченка

Першим лауреатом Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка став Володимир Мостовий. Про це оголосив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко напередодні дня народження Ігоря Лубченка (3 листопада йому виповнилося б 75 років), повідомила прес-служба НСЖУ.

 

«Дуже символічно, що першим лауреатом премії став голова Комісії з журналістської етики, співзасновник газети "Дзеркало тижня", соратник Ігоря Федоровича Лубченка в боротьбі за свободу слова і права журналістів Володимир Павлович Мостовий», - зазначив пан Наливайко.

 

Також конкурсна комісія відзначила вагомий внесок у боротьбі за високі професійні стандарти і захист свободи слова інших номінантів премії: Віру Мальчук - редактора газети «Трудівник Полісся», Василя Дем'яніва - редактора газети «Коломийський вісник» і Гільдію власних кореспондентів Одеси.

 

Окрім цього напередодні дня народження багаторічного голови Спілки журналістів Ігоря Лубченка було відкрито його меморіальну дошку на фасаді приміщення редакції газети «Обрії Ізюмщини» в місті Ізюм Харківської області.

 

Довідка:

Національна журналістська премія за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка заснована в 2012 році НСЖУ для заохочення та нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів та суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.cje.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4756
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Газутний
4192 дн. тому
До Знавця. Якщо мислити ширше, аналітичніше, то не варто наголошувати на "...гроші злочинця Павла Лазаренка". Зауважте, що чомусь інші з такої когорти аж ніяк не "злочинці", а цвітуть і процвітають...
Ганьба НСЖУ!
4193 дн. тому
Схаменіться, люди! Це продажне мурло у 1988 році писало у газетці "Прапор комунізму", щоб посадили "за антісовєтскую дєятєльность" журналіста Сергія Набоку! Невже пам"ять про Сергія вам не пече?????????
Знавець
4193 дн. тому
Нагородили старого комуністичного пропагандиста, який в останні 20 років очолював газету (нічого не писавши майже) на гроші злочинця Павла Лазаренка, який тільки пару років тому з коньюнктурних причин вступив в НСЖУ... Отака журналістька "еліта" та вся журналістика: або старі комуняки самі себе нагороджують та хвалять, або джинсовики та бульварщики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду