detector.media
01.11.2012 16:46
Володимир Мостовий став першим лауреатом премії імені Ігоря Лубченка
Володимир Мостовий став першим лауреатом премії імені Ігоря Лубченка

Першим лауреатом Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка став Володимир Мостовий. Про це оголосив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко напередодні дня народження Ігоря Лубченка (3 листопада йому виповнилося б 75 років), повідомила прес-служба НСЖУ.

 

«Дуже символічно, що першим лауреатом премії став голова Комісії з журналістської етики, співзасновник газети "Дзеркало тижня", соратник Ігоря Федоровича Лубченка в боротьбі за свободу слова і права журналістів Володимир Павлович Мостовий», - зазначив пан Наливайко.

 

Також конкурсна комісія відзначила вагомий внесок у боротьбі за високі професійні стандарти і захист свободи слова інших номінантів премії: Віру Мальчук - редактора газети «Трудівник Полісся», Василя Дем'яніва - редактора газети «Коломийський вісник» і Гільдію власних кореспондентів Одеси.

 

Окрім цього напередодні дня народження багаторічного голови Спілки журналістів Ігоря Лубченка було відкрито його меморіальну дошку на фасаді приміщення редакції газети «Обрії Ізюмщини» в місті Ізюм Харківської області.

 

Довідка:

Національна журналістська премія за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка заснована в 2012 році НСЖУ для заохочення та нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів та суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.cje.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY