На «Молодості» відбулася прем’єра фільму «Істальгія»

25 Жовтня 2012
6244
25 Жовтня 2012
20:03

На «Молодості» відбулася прем’єра фільму «Істальгія»

6244
Фільм Дар’ї Онищенко створено у копродукції України, Німеччини та Сербії
На «Молодості» відбулася прем’єра фільму «Істальгія»

В Україні в рамках 42-го кінофестивалю «Молодість» відбулася прем'єра повнометражного художнього фільму «Істальгія» Дар'ї Онищенко, створеного в копродукції України, Німеччини та Сербії.

 

«Істальгія» представляє Україну в міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Молодості». Конкурентами Дар'ї Онищенко є 9 дебютних стрічок режисерів з Європи, США та Китаю. Ці роботи презентують актуальні тенденції розвитку європейського і світового кіно.

 

Стрічка є повнометражним дебютом української режисерки, яка закінчила Мюнхенську академію кіно й телебачення за спеціальністю «режисер художнього кіно». Два роки тому проект «Істальгії» брав участь у Boat Meeting у рамках 40-го кінофестивалю «Молодість», де привернув увагу кінознавців. Створена стрічка на кошти Баварського фонду кіно і телебачення, Мюнхенської кіноакадемії і Баварського телебачення.

 

Фільм знімався три з половиною роки. Це соціальна драма, історія про емігрантку, яка живе в Німеччині та сумує за своїм сином. За відчуттями фільм є дотепним і зворушливим водночас, а драми його героїв близькі і киянам, і європейцям. У стрічці звучить саундтрек гурту «Бумбокс» з текстами англійською та українською мовою.

 

Сама Дар'я Онищенко називає свій фільм меланхолійною історією про простих людей, яка зрозуміла кожному. «Співпереживання - важливе почуття, заради нього багато з нас і знімають фільми», - коментує режисер.

 

На прем'єру в Україну Дар'я Онищенко прилетіла з Німеччини, де «Істальгія» відкрила міжнародний фестиваль Home of Films у місті Гоф. За словами пані Онищенко, глядачі гарно сприйняли фільм і особливо високо оцінили роботу актриси Ніни Ніжерадзе.

 

У листопаді «Істальгія» буде показана на кінофестивалі у Братиславі.

 

В український прокат стрічка вийде наступного року.

 

Режисер - Дар'я Онищенко, сценарій - Дар'я Онищенко, Мирослав Мандіч, оператор - Ероль Зубцевіч, монтаж - Вольфґанґ Віґль, музика - Superstrings, продюсери - Сімона Амберґер, Корбініан Дюфтер, Рафаель Паренте, Марія Говоруха, Анна Паленчук, компанія-виробник - Neuesuper, 435 Films.

 

Ролі виконують: Карл Марковіч, Ніна Ніжерадзе, Ґеорґ Фрідріх, Іван Добронравов, Вікторія Варлей, Олексій Горбунов, Вук Костiч, Ліа Морнар, Марія Шкарічіч.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду