detector.media
25.10.2012 20:03
На «Молодості» відбулася прем’єра фільму «Істальгія»
На «Молодості» відбулася прем’єра фільму «Істальгія»
Фільм Дар’ї Онищенко створено у копродукції України, Німеччини та Сербії

В Україні в рамках 42-го кінофестивалю «Молодість» відбулася прем'єра повнометражного художнього фільму «Істальгія» Дар'ї Онищенко, створеного в копродукції України, Німеччини та Сербії.

 

«Істальгія» представляє Україну в міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Молодості». Конкурентами Дар'ї Онищенко є 9 дебютних стрічок режисерів з Європи, США та Китаю. Ці роботи презентують актуальні тенденції розвитку європейського і світового кіно.

 

Стрічка є повнометражним дебютом української режисерки, яка закінчила Мюнхенську академію кіно й телебачення за спеціальністю «режисер художнього кіно». Два роки тому проект «Істальгії» брав участь у Boat Meeting у рамках 40-го кінофестивалю «Молодість», де привернув увагу кінознавців. Створена стрічка на кошти Баварського фонду кіно і телебачення, Мюнхенської кіноакадемії і Баварського телебачення.

 

Фільм знімався три з половиною роки. Це соціальна драма, історія про емігрантку, яка живе в Німеччині та сумує за своїм сином. За відчуттями фільм є дотепним і зворушливим водночас, а драми його героїв близькі і киянам, і європейцям. У стрічці звучить саундтрек гурту «Бумбокс» з текстами англійською та українською мовою.

 

Сама Дар'я Онищенко називає свій фільм меланхолійною історією про простих людей, яка зрозуміла кожному. «Співпереживання - важливе почуття, заради нього багато з нас і знімають фільми», - коментує режисер.

 

На прем'єру в Україну Дар'я Онищенко прилетіла з Німеччини, де «Істальгія» відкрила міжнародний фестиваль Home of Films у місті Гоф. За словами пані Онищенко, глядачі гарно сприйняли фільм і особливо високо оцінили роботу актриси Ніни Ніжерадзе.

 

У листопаді «Істальгія» буде показана на кінофестивалі у Братиславі.

 

В український прокат стрічка вийде наступного року.

 

Режисер - Дар'я Онищенко, сценарій - Дар'я Онищенко, Мирослав Мандіч, оператор - Ероль Зубцевіч, монтаж - Вольфґанґ Віґль, музика - Superstrings, продюсери - Сімона Амберґер, Корбініан Дюфтер, Рафаель Паренте, Марія Говоруха, Анна Паленчук, компанія-виробник - Neuesuper, 435 Films.

 

Ролі виконують: Карл Марковіч, Ніна Ніжерадзе, Ґеорґ Фрідріх, Іван Добронравов, Вікторія Варлей, Олексій Горбунов, Вук Костiч, Ліа Морнар, Марія Шкарічіч.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY