Міжнародне журі «Молодості» очолив угорський режисер Золтан Камонді, українське журі – Влад Ряшин

18 Жовтня 2012
4581
18 Жовтня 2012
15:17

Міжнародне журі «Молодості» очолив угорський режисер Золтан Камонді, українське журі – Влад Ряшин

4581
Міжнародне журі «Молодості» очолив угорський режисер Золтан Камонді, українське журі – Влад Ряшин

Головою Міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» буде Золтан Камонді (на фото), угорський режисер театру і кіно, сценарист, продюсер. Про це повідомляє офіційний сайт кінофестивалю.

 

У 1990 році Золтан Камонді зняв свою першу повноцінну стрічку «Шляхи смерті та янгол», котра була показана на Міжнародному каннському кінофестивалі. З 1992 він почав працювати у театрі, а 1996 року заснував у Мішкольці власну експериментальну театральну компанію під назвою Rolling Cult Motel. За підтримки Британської ради впродовж 1998 року вивчав театральне ремесло у Лондоні, брав участь у Театральному фестивалі в Амстердамі. У 2002 році зняв третій фільм «Спокуси», який на 33-му Тижні угорського кіно здобув нагороди за найкращу режисуру, операторську роботу й головну чоловічу роль. Четверта картина Камонді «Долина» (2007) знята за мотивами книги Адама Бодора «Візит архієпископа». У 2010 - 2012 режисер повернувся до роботи у будапештському театрі «Віґ», де створив особливо успішну постановку «Все про мою матір» за Альмадоваром-Адамсоном.

 

До Міжнародного журі також увійшли: Теодор Ушев - аніматор, графічний дизайнер, ілюстратор та мультимедіа-художник з Монреалю (Квебек, Канада), Борис Хлєбников - режисер, сценарист і кінознавець (Росія), Арутюн Хачатрян - режисер, сценарист, оператор і продюсер; засновник і директор Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» (Вірменія) та Наталія Сумська - акторка і телеведуча (Україна).

 

Журі Національного конкурсу очолив голова Ради директорів і засновник групи компаній Star Media Влад Ряшин. Також до журі увійшли директор кіноархіву Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко і редактор та оглядач культурних подій у медіа Сергій Васильєв.

 

Журі Міжнародної федерації кінопреси представлятимуть Кирило Разлогов (Росія), Інґрід Бербаум (Німеччина), Ірина Гордійчук (Україна). Екунемічне журі - професор теології у Лютеранській Академії в Ризі Ґатіс Лідумс (Латвія), генеральний секретар у SIGNIS France, кінооглядач у мережі французьких католицьких парафій Маґалі Ван Рет (Франція) і волонтер на «Радіо Марія» Католицького медіа-центру, вчитель англійської мови у київській школі № 315 Оксана Соколянська (Україна).

 

Нагадаємо, що кінофестиваль «Молодість» стартує 20 жовтня о 17.30 у Національній опері України урочистим показом німої української стрічки «Шкурник» 1927 року.

 

Під час фестивалю планується показ близько 300 фільмів. У міжнародному конкурсі змагатимуться 21 студентський фільм, 21 короткометражинй і 12 повнометражних; у Національному конкурсі - 26 короткометражні українськомовні фільмів 2011-2012 років; у позаконкурсній програмі буде продемонстровано 218 фільмів.

 

Місця локації - кінотеатри «Київ», «Жовтень», «Кінопанорама», «Київська Русь» та «Кінопалац», а також Дім освіти та культури «Майстер Клас» та Арт-готель «Баккара».

 

З детальною програмою показів та повним каталогом фільмів, що будуть представлені, можна детально ознайомитися на офіційному сайті кінофестивалю.

 

Аліса Хамчич для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду