Кінопоказам на «Молодості» передуватиме дискусія щодо криміналізації гомосексуальності в Україні

9 Жовтня 2012
4526
9 Жовтня 2012
15:56

Кінопоказам на «Молодості» передуватиме дискусія щодо криміналізації гомосексуальності в Україні

4526
Кінопоказам на «Молодості» передуватиме дискусія щодо криміналізації гомосексуальності в Україні

Одна з постійних позаконкурсних програм міжнародного кінофестивалю «Молодість» «Сонячний зайчик», «створена як комунікативна платформа для ЛГБТ-спільноти України», відбудеться попри те, що тематика нетрадиційної сексуальної орієнтації криміналізується в Україні. Про це сказав сьогодні під час анонсуючої прес-конференції директор кінофестивалю Андрій Халпахчі.

 

Нагадаємо, що 2 жовтня цього року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», яким передбачається кримінальна відповідальність за пропаганду гомосексуалізму.

 

Цього року кінопоказам «Сонячного зайчика» передуватиме подіумна дискусія «Творчість. Пропаганда. Цензура», яка відбудеться 20-21 жовтня у кінотеатрі «Київ». До участі в розмові організатори «Молодості» запрошують правозахисників, ЛГБТ-активістів, представників творчих професій, журналістів та всіх охочих.

 

У рамках «Сонячного зайчика» буде представлено 7 найсвіжіших кінохітів з ЛГБТ-проблематики, зокрема переможець у номінації «Найкращий документальний фільм» цьогорічного Берлінського МКФ - «Балада про Дженезіс і Леді Джей» (The Ballad of Genesis and Lady) Марі Лозьє (США, 2011).

 

За словами Андрія Халпахчі, ще одне нововведення 42-ї «Молодості» - набуття традиційною фестивальною програмою «Панорама українського кіно» статусу окремого національного конкурсу. Цього року у ньому змагатимуться 25 кінострічок, знятих в Україні протягом останнього року.

 

Нагадаємо, що українські фільми візьмуть участь і в інших конкурсних програмах фестивалю: 20-хвилинна картина «Очерет» режисера Руслана Батицького - у студентському міжнародному конкурсі, «Автопортрет у пеклі» Дмитра Старусєва - у конкурсі короткого метру, а до конкурсу повнометражних дебютів увійшла україно-німецько-сербська стрічка випускниці ВДІКу Дар'ї Онищенко.

 

Більше інформації щодо цьогорічної «Молодості» дізнавайтесь на офіційному сайті фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду