«Гроші»: редакція неодноразово зверталась до Журавського по коментар

4 Жовтня 2012
8961
4 Жовтня 2012
10:56

«Гроші»: редакція неодноразово зверталась до Журавського по коментар

8961
Готова вислухати відповіді депутата та оприлюднитиїх у найближчій програмі
«Гроші»: редакція неодноразово зверталась до Журавського по коментар

Редакція програми «Гроші» каналу «1+1» заявляє, що під час підготовки матеріалу «Таємне життя депутата Журавського» (вийшов в ефір 26 вересня) неодноразово зверталая до народного депутата за коментарем, однак не отримала відповіді. Про це повідомляє прес-служба у відповідь на звинувачення Віталія Журавського у тому, що канал поширює проти нього неправдиву інформацію.

 

Також редакція проекту наголошує, що інформацію про нерухомість та транспортні заходи пана Журавського було взято з декларації про його доходи як кандидата у народні депутати. А відомості щодо розташування  квартир була подана в інтерв'ю з сусідами.   

 

«У нас склалося враження, що пан Журавський або взагалі не бачив наш сюжет, або дивився неуважно. Тому що інформацію про квартири, про їх кількість і метраж ми взяли з його офіційної декларації кандидата в народні депутати на сайті ЦВК. А інформацію про те, є квартира на вулиці Панаса Мирного чи немає, нам підтвердили люди, які там живуть, зокрема консьєржка цього будинку», - сказав редактор департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Максим Сухенко у коментарі «Детектор медіа».

 

У редакції стверджують, що вони готові оприлюднити відповіді пана Журавського щойно він погодиться їх надати.

 

«У програмі ми запросили пана Журавського відповісти на усі поставлені запитання та надати свій коментар. Щойно пан Журавський знайде можливість зустрітися з журналістами, ми готові вислухати відповіді та висвітлити їх у найближчій програмі», - наголосили у редакції.

 

Максим Сухенко здивований, що пан Журавський надіслав лист до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, а не зателефонував до них у редакцію.

 

«Ми майже два тижні намагалися поставити запитання пану Журавському. Намагалися зв'язатися і телефоном, і мейлом, чекали під будинком і під парламентом. Але у нас склалось враження, що він від нас переховувався. Дивно, чому він вирішив відповідати нам через парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації. Можливо легше було нам зателефонувати?», - запитав Максим Сухенко.

 

Нагадаємо, Віталій Журавський звинуватив програму «Гроші» телеканалу «1+1» в поширенні неправдивої інформації про нього. За його словами, у матеріалі йому приписували нерухомість, яка йому не належить. Крім того, депутат вважає, що його очорнили некоректними запитаннями на кшталт: «Правда, що у вас є будинок у Монте-Карло?», «Правда, що ви лікувалися від алкоголізму?» тощо, та не звернувшись по відповідь до нього особисто. Народний депутат вважає, що напередодні виборів такі матеріали носять замовний характер.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8961
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юля
4227 дн. тому
А что мешает спокойно ответить: "Нет, не болел и никогда не лечился"?
Kiyv2012
4227 дн. тому
Вот поэтому и нужна ответственность за клевету. Потому что в один прекрасный день в жизни каждого может появится борзой мальчик из программы «Гроші» и спросить: «Правда, що ви лікувалися від алкоголізму?». А когда ты его пошлешь подальше, выставит тебя на всю страну хамом и алкоголиком. И ходи потом доказывай обратное.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду