Міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття фотографа Віталія Лазебника

20 Вересня 2012
5957
20 Вересня 2012
14:06

Міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття фотографа Віталія Лазебника

5957
Прокуратура досі не повідомила Лазебника, чи порушуватиме справу за статтею 171
Міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття фотографа Віталія Лазебника

17 вересня міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття фотографа інтернет-видання Tochka.net Віталія Лазебника. Про це «Детектор медіа» дізналася від самого пана Лазебника.

 

Віталій Лазебник отримав постанову про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) за фактом вчинення проти нього хуліганських дій. Постанову підписав 17 вересня 2012 року старший слідчий СУ ГУ МВС України.

 

«При цьому в постанові йдеться, що особа, яка напала на мене, не встановлена, і її будуть шукати. Хоча я надавав міліції всі фото і відео нападника», - повідомив Віталій Лазебник.

 

Щодо можливості порушення справи за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Віталій Лазебник досі не отримав відповіді від прокуратури, яка проводить перевірку інциденту. «Слідчий міліції теж подавав запит до прокуратури, і йому теж нічого не відповіли за результатами перевірки», - каже пан Лазебник.

 

За словами фотографа, після засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів під керівництвом Дарки Чепак, де розглядалося його питання, його кілька разів викликали до прокуратури давати пояснення.

 

Нагадаємо, раніше міліція порушила справу за статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу України - хуліганство, вчинене групою осіб. Тоді справа про побиття журналіста була лише епізодом у справі про знесення будівель у парку «Перемога».

 

Прокуратура погодилася з кваліфікацією порушеної міліцією кримінальної справи, яка станом на кінець липня була вже розслідувана та скерована до суду, заявив заступник генпрокурора Віктор Занфіров на засіданні Міжвідомчої робочої групи 30 липня. Однак самого Віталія Лазебника прокуратура досі ні про що не повідомила.

 

Віталія Лазебника побила 4 травня людина, дуже схожа на директора київського парку «Перемога» Олександра Товтонога. Фотограф знімав знесення незаконного будівництва церкви в парку. Несподівано зі спини на нього напав чоловік і почав бити металевим прутом по голові. За словами Віталія Лазебника, він кілька разів вигукнув, що є журналістом, та продемонстрував редакційне посвідчення. Попри це, чоловік продовжував його бити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5957
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду