Власенко заявляє, що інтерв’ю екс-співкамерниці Тимошенко сфальсифіковано

11 Вересня 2012
6082
11 Вересня 2012
14:00

Власенко заявляє, що інтерв’ю екс-співкамерниці Тимошенко сфальсифіковано

6082
Державна пенітенціарна служба України це спростовує
Власенко заявляє, що інтерв’ю екс-співкамерниці Тимошенко сфальсифіковано

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що Державна пенітенціарна служба сфальсифікувала інтерв'ю колишньої співкамерниці екс-прем'єра - Юлії Абаплової.

 

Про це він заявив на брифінгу в Харкові, коментуючи появу у ЗМІ інтерв'ю колишньої співкамерниці екс-прем'єра, повідомляє УНІАН.

 

Нагадаємо, Юлія Абаплова 10 вересня дала інтерв'ю інформаційній агенції УНН.

 

За даними Власенка, Абаплову, протримавши 5 місяців у карцері, змусили дати це інтерв'ю. «Цю людину, Юлію Абаплову, після інциденту 20 квітня цього року, коли Юлію Володимирівну брутально побили, примушували дати свідчення, що це вона побила Тимошенко. Після відмови Юлії Абаплової це зробити її кинули в карцер з обмеженим доступом протягом 5 місяців», - сказав Власенко.

 

Він зазначив, що адвокати Абаплової нещодавно на прес-конференції заявили, що до їхньої підзахисної не допускають ані захисників, ані батька. Власенко наголосив, що має прямі докази фальсифікації інтерв'ю колишньої співкамерниці Тимошенко.

 

«Я маю прямі докази фальшування вчорашнього інтерв'ю, я знаю абсолютно чітко, що її примушували сказати те, що вона вчора сказала, але навіть при цьому ця мужня людина не сказала нічого. Я звертаюсь до пенітенціарної служби: якщо ця фальшивка буде й надалі розповсюджуватися, ми оприлюднимо ці докази найближчим часом», - попередив Власенко.

 

Раніше деякі ЗМІ поширили інтерв'ю колишньої сусідки Тимошенко по камері, в якому вона нібито назвала грою скарги екс-прем'єра на стан здоров'я.

 

За словами Абаплової, Тимошенко всім скаржилася на біль у спині, однак, «перебуваючи у ванній кімнаті, виконувала фізичні вправи», по 4-5 годин поспіль «сиділа на кухні за столом на стільці та щось писала й читала», а також взувала туфлі на високих підборах.

 

«Будь-яка людина, яка заходила, або адміністрація колонії, лікарі - постійні скарги на біль у спині. Зі мною вона не відходила від цієї, скажімо так, гри. Збоку це видається грою», - нібито говорила Абаплова.

 

Державна пенітенціарна служба України спростувала заяву Власенка. «Інформуємо, що заяви захисника засудженої Ю.Тимошенко Сергія Власенка про, начебто, психологічний тиск чи інші незаконні дії стосовно засудженої Ю.Абаплової з боку працівників Качанівської виправної колонії та пенітенціарної служби в цілому є неправдивими, відверто провокаційними і спрямованими на дискредитацію пенітенціарної системи», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Пенітенціарна служба повідомила, що дозвіл на проведення інтерв'ю з Ю.Абапловою журналістам одного з інформаційних агентств було надано у відповідності до вимог діючої нормативно-правової бази та на підставі офіційного запиту самої редакції.

 

В службі наголошують, що бажання поспілкуватися з журналістами неодноразово виловлювала сама Ю.Абаплова, звертаючись з цього приводу до керівництва колонії.

 

«Тому, враховуюче особисте бажання засудженої Ю.Абаплової та наявність офіційного запиту на проведення такого інтерв'ю, дозвіл на його організацію було надано у відповідності до вимог чинного законодавства», - зазначають у пенітенціарній службі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду