«Україна» готує «ДНК-портрет нації»

20 Серпня 2012
17783
20 Серпня 2012
16:19

«Україна» готує «ДНК-портрет нації»

17783
Науково-популярний фільм з елементами реаліті-шоу, журналістських розслідувань і кінореконструкції
«Україна» готує «ДНК-портрет нації»

Телеканал «Україна» готує дослідницький проект «ДНК-портрет нації». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал «Україна» створює проект за власною оригінальною розробкою, що поєднує формати науково-популярного фільму, реаліті-шоу, програми журналістських розслідувань, а також історичної кінореконструкції.

 

Фільм розповість про масштабне генетичне дослідження з використанням новітніх технологій та із залученням світових лабораторій і експертів. Результати наукового дослідження будуть передані Національній академії наук України. У якості експертів у створенні фільму взяли участь українські науковці, серед яких доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського національного університету Геннадій Казакевич та інші.

 

Вчені-генетики зібрали зразки ДНК у жителів по всій Україні - від Луганська до Ужгорода, від Ялти до Чернігова. У генетичному дослідженні взяли участь як звичайні люди з різних куточків України, так і багато відомих українців: Олег Скрипка, Остап Ступка, Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов та інші.

 

«Як відомо, за зразком ДНК можна визначити коріння кожної людини, "пірнувши" на тисячі років у минуле - тобто, точно сказати, звідки прийшли його предки: з Індії, з Близького Сходу, з Африки, Скандинавії, Якутії... Можливості сьогоднішнього ДНК-аналізу дозволяють зазирнути в родовід кожної людини на 10 000 і навіть 30 000 років тому, і з упевненістю сказати, звідки він родом, де його коріння», - йдеться у повідомленні.

 

Фільм «ДНК-портрет нації» вийде у вересні в ефірі телеканалу «Україна».

 

«Понад 20 років не вщухають запеклі суперечки, про те, хто такі українці. У цій суперечці думки вчених, археологів, істориків - розходяться. Одні стверджує, що українці - нащадки трипільців, хтось вважає, що пращури українців прийшли з-за Уралу і змішалися зі скіфо-сарматами. Є й екзотична версія про те, що українці - спадкоємці легендарних аріїв! Ми вирішили нарешті зірвати завісу із цієї загадки і, спираючись лише на сухі факти наукового дослідження, сказати, звідки саме, з якої частини світу, прийшли предки сучасних українців», - коментує Ігор Золотаревський, директор департаменту інформаційного мовлення каналу «Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17783
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4259 дн. тому
Шикарный проект. В нужное время, в нужной стране
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду