detector.media
20.08.2012 16:19
«Україна» готує «ДНК-портрет нації»
«Україна» готує «ДНК-портрет нації»
Науково-популярний фільм з елементами реаліті-шоу, журналістських розслідувань і кінореконструкції

Телеканал «Україна» готує дослідницький проект «ДНК-портрет нації». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал «Україна» створює проект за власною оригінальною розробкою, що поєднує формати науково-популярного фільму, реаліті-шоу, програми журналістських розслідувань, а також історичної кінореконструкції.

 

Фільм розповість про масштабне генетичне дослідження з використанням новітніх технологій та із залученням світових лабораторій і експертів. Результати наукового дослідження будуть передані Національній академії наук України. У якості експертів у створенні фільму взяли участь українські науковці, серед яких доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського національного університету Геннадій Казакевич та інші.

 

Вчені-генетики зібрали зразки ДНК у жителів по всій Україні - від Луганська до Ужгорода, від Ялти до Чернігова. У генетичному дослідженні взяли участь як звичайні люди з різних куточків України, так і багато відомих українців: Олег Скрипка, Остап Ступка, Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов та інші.

 

«Як відомо, за зразком ДНК можна визначити коріння кожної людини, "пірнувши" на тисячі років у минуле - тобто, точно сказати, звідки прийшли його предки: з Індії, з Близького Сходу, з Африки, Скандинавії, Якутії... Можливості сьогоднішнього ДНК-аналізу дозволяють зазирнути в родовід кожної людини на 10 000 і навіть 30 000 років тому, і з упевненістю сказати, звідки він родом, де його коріння», - йдеться у повідомленні.

 

Фільм «ДНК-портрет нації» вийде у вересні в ефірі телеканалу «Україна».

 

«Понад 20 років не вщухають запеклі суперечки, про те, хто такі українці. У цій суперечці думки вчених, археологів, істориків - розходяться. Одні стверджує, що українці - нащадки трипільців, хтось вважає, що пращури українців прийшли з-за Уралу і змішалися зі скіфо-сарматами. Є й екзотична версія про те, що українці - спадкоємці легендарних аріїв! Ми вирішили нарешті зірвати завісу із цієї загадки і, спираючись лише на сухі факти наукового дослідження, сказати, звідки саме, з якої частини світу, прийшли предки сучасних українців», - коментує Ігор Золотаревський, директор департаменту інформаційного мовлення каналу «Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY