Три запорізькі телеканали дістали попередження Нацради за фільм «Шакали»

13 Липня 2012
12570
13 Липня 2012
13:56

Три запорізькі телеканали дістали попередження Нацради за фільм «Шакали»

12570
Нацрада оголосила попередження ТРК «Алекс», Запорізькій ОДТРК і МТМ
Три запорізькі телеканали дістали попередження Нацради за фільм «Шакали»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження трьом запорізьким телеканалам - ТРК «Алекс», Запорізькій ОДТРК і комунальному МТМ. Відповідні рішення регулятор ухвалив 11 липня за результатами позапланових перевірок.

 

Перевірки були призначені за зверненням підприємця Євгена Черняка, власника ТМ «Хортиця», який поскаржився на трансляцію наприкінці квітня в ефірі трьох запорізьких телеканалів фільму «Шакали», у якому пану Черняку було висунуто звинувачення в протиправних діях.

 

«Детектор медіа» детально писала про цей фільм виробництва обласної громадської організації «Запорізький правозахисний антирейдерський комітет (комітет захисту конституційних прав власників)», який розповідає про жахіття «помаранчевої влади» і чудову роботу нинішньої влади на чолі з Віктором Януковичем, про масштаби злочинності при попередній владі, про те, що не можна допустити на осінніх виборах перемоги «колишніх», до числа яких зараховується і власник ТМ «Хортиця». За інформацією ТК, на каналі МТМ фільм вийшов безкоштовно, на Запорізькій ОДТРК і ТРК «Алекс» - за комерційною угодою.

 

Євген Черняк звернувся до суду з позовом проти трьох каналів про захист честі і гідності, справа триває.

 

У своїх поясненням представники телекомпаній вказували, на те, що мають гарантійний лист від «Запорізького правозахисного антирейдерського комітету», що ця організація має докази інформації, наведеної у фільмі.

 

Однак Нацрада оголосила трьом каналам попередження за порушення ч. 2 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» («не допускається використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12570
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду