detector.media
13.07.2012 13:56
Три запорізькі телеканали дістали попередження Нацради за фільм «Шакали»
Нацрада оголосила попередження ТРК «Алекс», Запорізькій ОДТРК і МТМ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження трьом запорізьким телеканалам - ТРК «Алекс», Запорізькій ОДТРК і комунальному МТМ. Відповідні рішення регулятор ухвалив 11 липня за результатами позапланових перевірок.

 

Перевірки були призначені за зверненням підприємця Євгена Черняка, власника ТМ «Хортиця», який поскаржився на трансляцію наприкінці квітня в ефірі трьох запорізьких телеканалів фільму «Шакали», у якому пану Черняку було висунуто звинувачення в протиправних діях.

 

«Детектор медіа» детально писала про цей фільм виробництва обласної громадської організації «Запорізький правозахисний антирейдерський комітет (комітет захисту конституційних прав власників)», який розповідає про жахіття «помаранчевої влади» і чудову роботу нинішньої влади на чолі з Віктором Януковичем, про масштаби злочинності при попередній владі, про те, що не можна допустити на осінніх виборах перемоги «колишніх», до числа яких зараховується і власник ТМ «Хортиця». За інформацією ТК, на каналі МТМ фільм вийшов безкоштовно, на Запорізькій ОДТРК і ТРК «Алекс» - за комерційною угодою.

 

Євген Черняк звернувся до суду з позовом проти трьох каналів про захист честі і гідності, справа триває.

 

У своїх поясненням представники телекомпаній вказували, на те, що мають гарантійний лист від «Запорізького правозахисного антирейдерського комітету», що ця організація має докази інформації, наведеної у фільмі.

 

Однак Нацрада оголосила трьом каналам попередження за порушення ч. 2 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» («не допускається використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY