Шустер заявив, що в Україні Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших країнах

2 Липня 2012
6792
2 Липня 2012
12:29

Шустер заявив, що в Україні Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших країнах

6792
«Або Україна не футбольна країна, або в нас неправильно міряють. Одне з двох», - зробив висновок ведучий
Шустер заявив, що в Україні Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших країнах

Телеведучий Савік Шустер стверджує що в Україні футбольний чемпіонат Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших європейських країнах. Про це він сказав 29 червня під час ефіру програми «Шустер live».

 

Якщо в Україні матчі за участю національної збірної взяли частку на рівні 46-49%, то, як повідомив Савік Шустер, у Польщі подібні ігри мали показник на рівні 81,5-83,8%, у Німеччині - на рівні 74-75%, в Італії 60-67%.

 

Савік Шустер не посилався на джерело цих даних. У прес-службі «Савік Шустер студії» «Детектор медіа» уточнили, що по Україні бралися дані компанії GfK, а по інших країнах пообіцяли надати інформацію згодом.

 

Раніше керівник департаменту маркетингу та аудиторій телеканалу ICTV Орест Білоскурський у статті «Євро-телеперегляд: дивись українське!» для «Детектор медіа» теж наводив дані перегляду чемпіонату з футболу в різних європейських країнах і зробив висновок, що «Україна в своїй любові до збірної перебуває на другому місці після Іспанії», а «найвищі абсолютні частки в Німеччини, в цій країні загальний перегляд Євро найбільший серед усіх країн Європи».

 

Савік Шустер у зв'язку з наведеними ним даними припустив: «Або Україна не футбольна країна, або в нас неправильно міряють. Одне з двох». У відповідь на це екс-генеральний директор телеканалу «Україна», польський медіаменеджер Вальдемар Дзікі звернув увагу на відмінності українського і, приміром, польського ринків: «Телевізійний ринок України дещо інший, значно більш конкурентний. Що я маю на увазі? У Польщі - чотири великі канали, в Україні - п'ять-шість. Внаслідок цього глядач розподіляється по-різному, ми про це маємо пам'ятати. Тоді я думаю, що цей результат не катастрофічний. Треба дещо інакше дивитись на ці цифри».

 

Наведені показники варто порівнювати не лише з різними країнами, а й із рейтингами тих каналів, які транслювали матчі, наголосив генеральний директор комунікаційної групи Aegis Media/GMG Олександр Гороховський. «У Першого національного частка виросла  суттєво, у декілька разів. Були моменти, коли частка втричі перевищувала показник Першого каналу до Євро. Показники "України" також значно зросли. А частка "Футболу" виросла у 5-6 разів», - повідомив пан Гороховський.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», за аудиторією люди віком старше 18 років, матч Україна - Швеція мав частку 37% за вибіркою «Вся Україна» та 44,81% за «50 тис.+», Україна - Франція - 41,57% за «Всією Україною» та 46,25% за «50 тис.+», Україна - Англія - 46,43% за «Всією Україною» та 56,76% за «50 тис.+»*. Матч Україна - Англія на телеканалі «Україна» став найрейтинговішою трансляцією за весь час існування каналу.

 

* Дані дослідження телевізійної аудиторії, яке реалізують GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс» (моніторинг), надані Індустріальним телевізійним комітетом (ІТК). Правовласником ліцензії на софт є ІТК. Дані розраховані для населення віком 18+, вибірка «50 тис.+». У матеріалі використані дані щодо матчу Україна-Англія overnight. Матч Україна-Франція через погодні умови був перерваний і транслювався у слотах 18:49-19:33 та 20:02-21:49. У матеріалі враховані середньозважені показники цього матчу. Решта матчів виходили о 21:35. Дані представлені за показниками рейтингу та частки. Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK чи ІТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду