detector.media
02.07.2012 12:29
Шустер заявив, що в Україні Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших країнах
«Або Україна не футбольна країна, або в нас неправильно міряють. Одне з двох», - зробив висновок ведучий

Телеведучий Савік Шустер стверджує що в Україні футбольний чемпіонат Євро-2012 дивились гірше, ніж в інших європейських країнах. Про це він сказав 29 червня під час ефіру програми «Шустер live».

 

Якщо в Україні матчі за участю національної збірної взяли частку на рівні 46-49%, то, як повідомив Савік Шустер, у Польщі подібні ігри мали показник на рівні 81,5-83,8%, у Німеччині - на рівні 74-75%, в Італії 60-67%.

 

Савік Шустер не посилався на джерело цих даних. У прес-службі «Савік Шустер студії» «Детектор медіа» уточнили, що по Україні бралися дані компанії GfK, а по інших країнах пообіцяли надати інформацію згодом.

 

Раніше керівник департаменту маркетингу та аудиторій телеканалу ICTV Орест Білоскурський у статті «Євро-телеперегляд: дивись українське!» для «Детектор медіа» теж наводив дані перегляду чемпіонату з футболу в різних європейських країнах і зробив висновок, що «Україна в своїй любові до збірної перебуває на другому місці після Іспанії», а «найвищі абсолютні частки в Німеччини, в цій країні загальний перегляд Євро найбільший серед усіх країн Європи».

 

Савік Шустер у зв'язку з наведеними ним даними припустив: «Або Україна не футбольна країна, або в нас неправильно міряють. Одне з двох». У відповідь на це екс-генеральний директор телеканалу «Україна», польський медіаменеджер Вальдемар Дзікі звернув увагу на відмінності українського і, приміром, польського ринків: «Телевізійний ринок України дещо інший, значно більш конкурентний. Що я маю на увазі? У Польщі - чотири великі канали, в Україні - п'ять-шість. Внаслідок цього глядач розподіляється по-різному, ми про це маємо пам'ятати. Тоді я думаю, що цей результат не катастрофічний. Треба дещо інакше дивитись на ці цифри».

 

Наведені показники варто порівнювати не лише з різними країнами, а й із рейтингами тих каналів, які транслювали матчі, наголосив генеральний директор комунікаційної групи Aegis Media/GMG Олександр Гороховський. «У Першого національного частка виросла  суттєво, у декілька разів. Були моменти, коли частка втричі перевищувала показник Першого каналу до Євро. Показники "України" також значно зросли. А частка "Футболу" виросла у 5-6 разів», - повідомив пан Гороховський.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», за аудиторією люди віком старше 18 років, матч Україна - Швеція мав частку 37% за вибіркою «Вся Україна» та 44,81% за «50 тис.+», Україна - Франція - 41,57% за «Всією Україною» та 46,25% за «50 тис.+», Україна - Англія - 46,43% за «Всією Україною» та 56,76% за «50 тис.+»*. Матч Україна - Англія на телеканалі «Україна» став найрейтинговішою трансляцією за весь час існування каналу.

 

* Дані дослідження телевізійної аудиторії, яке реалізують GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс» (моніторинг), надані Індустріальним телевізійним комітетом (ІТК). Правовласником ліцензії на софт є ІТК. Дані розраховані для населення віком 18+, вибірка «50 тис.+». У матеріалі використані дані щодо матчу Україна-Англія overnight. Матч Україна-Франція через погодні умови був перерваний і транслювався у слотах 18:49-19:33 та 20:02-21:49. У матеріалі враховані середньозважені показники цього матчу. Решта матчів виходили о 21:35. Дані представлені за показниками рейтингу та частки. Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK чи ІТК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY