detector.media
13.06.2012 15:44
Заступник редактора «Новой газеты» втік з Росії через погрози
Сергію Соколову нібито погрожує голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін

Головний редактор російського видання «Новоя газета» Дмитро Муратов заявив, що його заступник Сергій Соколов був змушений виїхати з Росії у зв'язку із загрозою життю і здоров'ю. Про це повідомляє BBC.

 

13 червня в «Новой газете» було опубліковано відкритий лист Муратова, у якому він звинувачував голову Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна у погрозах на адресу Сергія Соколова

 

У тексті говориться, що під час наради в Нальчику на початку червня Олександр Бастрикін зажадав від Сергія Соколова вибачень за статтю про вирок одному з фігурантів справи про масове вбивство в Кущевській.

 

Як стверджується в листі, після повернення в Москву охорона Бастрикіна відвезла Соколова в ліс, де голова СКР, залишившись із журналістом наодинці, нібито «грубо погрожував життю» Сергія Соколова.

 

«Ми не стали наводити ніяких подробиць цієї зустрічі в моєму листі і не стали їх публікувати в надії дочекатися від пана Бастрикіна відповіді, яка б гарантувала безпеку Сергія Соколова, якого зараз ми змушені приховувати за межами Батьківщини», - сказав Дмитро Муратов BBC.

 

У тексті відкритого листа Дмитро Муратов зажадав від глави Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна гарантій безпеки для журналістів видання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY