Головред Gazeta Wyborcza написав листа Луценку

3 Березня 2012
1754
3 Березня 2012
14:18

Головред Gazeta Wyborcza написав листа Луценку

1754
Головред Gazeta Wyborcza написав листа Луценку

Адам Міхнік, польський дисидент (у соціалістичні часи) і головред «Газети Виборчої» (Gazeta Wyborcza), написав листа Юрію Луценку. Текст листа 1 березня опублікувала Gazeta Wyborcza.

 

Текст листа:

 

БУДЬ СИЛЬНИМ! ЮРІЄВІ ЛУЦЕНКУ

27 лютого Юрій Луценко, один із лідерів Помаранчевої революції 2004 року, а пізніше керівник МВС у уряді Тимошенко, був засуджений на чотири роки ув'язнення за надумані зловживання. Юрію Луценкові пише Адам МіхнікДорогий Юрію!Шлю тобі з Варшави слова солідарності та братерства. Зі зворушенням я дивився на прислане мені з Києва фото, де ти сидиш за ґратами, чекаючи вироку, і читаєш том моїх есе українською мовою*. Не одне з цих есе я писав у в'язниці, і ця зустріч тюремного есе з видатним в'язнем сумління з України має для мене символічний вимір.

 

Я ніколи не думав, що один із лідерів Помаранчевої революції буде ув'язнений з такого дріб'язково надуманого приводу. Твої вороги - боягузи, які не мають відваги сперечатися відкрито й чесно. Учинки цих людей заслуговують презирства, а вони самі - співчуття, адже, звинувачуючи тебе, вони оголошують вирок самим собі. Ти вийдеш із в'язниці з високо піднятою головою, а їх до кінця життя переслідуватиме власна підлість і боягузтво.

 

Юрію, провидіння довірило тобі сьогодні щербату долю українців, котрі прагнуть волі у власній вітчизні. Я вірю, що твій в'язничний шлях буде дорогою до слави. Я глибоко шаную, Юрію, твою поставу відважного демократа й патріота самостійної України. Вірю, що так само, як я, думають і відчувають багато поляків. Прийми слова поваги, солідарності та приязні від колишнього в'язня, польського друга вільної та незалежної України. Будь сильним. В усьому світі про тебе думають багато людей.

 

* Міхнік Адам. У пошуках свободи. Есеї про історію та політику - К.: Дух і літера, 2009. - 548 с.

 

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд міста Києва засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1754
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vanya
4450 дн. тому
Для всіх любителей та зацікавлених у туризмі, подорожах, в Закарпатті. Відпочинок, лікування,кухня,гумор,фото та відеогалереї,замки, цікаві факти,форум,розваги та багато іншого Ви знайдете на нашому сайті Все про Закарпаття саме тут - zakarpattyachko.com.ua
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду