Gazeta Wyborcza закликала Януковича звільнити Тимошенко й інших політв`язнів

5 Травня 2012
8350
5 Травня 2012
15:17

Gazeta Wyborcza закликала Януковича звільнити Тимошенко й інших політв`язнів

8350
Звернення Адама Міхніка
Gazeta Wyborcza закликала Януковича звільнити Тимошенко й інших політв`язнів
Польський дисидент (у соціалістичні часи) і головред «Газети Виборчої» (Gazeta Wyborcza) від імені видання закликав президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко та інших українських політичних в'язнів. Його звернення опубліковано на першій шпальті суботнього числа 
 
 
Як зазначив Адам Міхнік, щодо бойкоту політиків низки європейських держав ЄВро-2012 в Україні, «громадська думка демократичних країн, після неодноразових дипломатичних кроків, відреагувала правильно». І додав: «Польська держава не може закликати до бойкоту та брати в ньому участь. Тому особливого значення набуває голос польського громадянського суспільства». Головний редактор назвав дії Януковича компроментацією незалежної України, і відзначив, що «неважко було передбачити, що ув'язнення Юлії Тимошенко та знущання над нею наштовхнеться на різку критику з боку держав демократичного Заходу».

 
Наводимо повний текст звернення Адама Міхніка:
 
 
«Від імені "Ґазети Виборчої" приєднуюся до численних закликів звільнити Юлію Тимошенко та інших українських політичних в'язнів.


Президент Янукович наразив незалежну Україну на компроментацію. Неважко було передбачити, що ув'язнення Юлії Тимошенко та знущання над нею наштовхнеться на різку критику з боку держав демократичного Заходу.
 

Політик, який руйнує імідж власної країни в очах світу і, всупереч волі значної частини власного народу, у політичних суперечках замість сили аргументу використовує аргумент сили, копає собі політичну могилу. Більше того, він кривдить власний народ. Український народ цього не заслуговує. 
 

Громадська думка демократичних країн, після неодноразових дипломатичних кроків, відреагувала правильно. Вона виразно для президента Януковича та всього світу засудила ув'язнення Юлії Тимошенко та інших лідерів української демократії. 
 

Ми, поляки, добре розуміємо президента ФРН Йоахіма Гаука, який не хоче подати руку президентові Януковичу, що знущається над лідеркою великої опозиційної партії.
 

Ми усвідомлюємо, що ситуація Польщі, співорганізатора чемпіонату Євро-2012 та сусіда України, інакша. Польська держава не може закликати до бойкоту та брати в ньому участь. Тому особливого значення набуває голос польського громадянського суспільства. 
 
 
Українці повинні почути, що Польща на боці української свободи, а не на боці тих, які цю свободу потоптали. 
 

Цього вимагає польська традиція, польська гідність та польські державні інтереси.
 

Закликаємо президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко». 
 
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», у березні 2012 року Адам Міхнік написав листа Юрію Луценку. Текст листа 1 березня опублікувала Gazeta Wyborcza. 
 
 
«Детектор медіа» 


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду