Керівника «Центрального телебачення» звільнили через тиск Кремля?

26 Січня 2012
15609
26 Січня 2012
17:15

Керівника «Центрального телебачення» звільнили через тиск Кремля?

15609
Керівника «Центрального телебачення» звільнили через тиск Кремля?

Керівник дирекції праймового мовлення російського телеканалу НТВ Микола Картозія, продюсер і керівник інформаційного шоу «Центральне телебачення», залишає канал. Про це пише російська газета «Коммерсанъ».

 

Офіційне формулювання - «за згодою сторін». Сам Микола Картозія і генеральний директор НТВ Володимир Кулістіков не пояснюють реальних причин звільнення.

 

За інформацією «Коммерсанта», Миколі Картозії довелося піти через програму «Центральне телебачення». «"Центральне телебачення" викликало багато нарікань у Кремлі, потрібна була жертва», - повідомило газеті джерело. У цьому праймовому інформаційному шоу, яке стартувало два роки тому, регулярно звучала критика влади, а також піднімалися теми, які замовчувалися в ефірі російського телебачення: наприклад, про Михайла Ходорковського, про мітинги на Болотній площі і проспекті Сахарова.

 

Ведучий програми «Центральне телебачення» Вадим Такменьов на запитання про майбутнє проекту сказав, що «ніхто не знає, що буде далі». «Поки програма збирається виходити в ефір після тривалої відпустки 29 січня», - зазначив він. Генеральний директор НТВ Володимир Кулістіков запевнив, що проекти, які виходили в рамках дирекції праймового мовлення, включно із «Центральним телебаченням», продовжать своє існування в ефірі НТВ.

 

Микола Картозія прийшов на НТВ у 2001 році на посаду шеф-редактора тележурналу «Намедни», часто виступав у ролі співавтора Леоніда Парфьонова. У 2006 році очолив дирекцію праймового мовлення на каналі, багато в чому виконував функції генерального продюсера. Він керував такими проектами, як «Максимум», «Російські сенсації», «Моя сповідь», «Професія - репортер», «НТВшники», «Центральне телебачення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду