detector.media
26.01.2012 17:15
Керівника «Центрального телебачення» звільнили через тиск Кремля?

Керівник дирекції праймового мовлення російського телеканалу НТВ Микола Картозія, продюсер і керівник інформаційного шоу «Центральне телебачення», залишає канал. Про це пише російська газета «Коммерсанъ».

 

Офіційне формулювання - «за згодою сторін». Сам Микола Картозія і генеральний директор НТВ Володимир Кулістіков не пояснюють реальних причин звільнення.

 

За інформацією «Коммерсанта», Миколі Картозії довелося піти через програму «Центральне телебачення». «"Центральне телебачення" викликало багато нарікань у Кремлі, потрібна була жертва», - повідомило газеті джерело. У цьому праймовому інформаційному шоу, яке стартувало два роки тому, регулярно звучала критика влади, а також піднімалися теми, які замовчувалися в ефірі російського телебачення: наприклад, про Михайла Ходорковського, про мітинги на Болотній площі і проспекті Сахарова.

 

Ведучий програми «Центральне телебачення» Вадим Такменьов на запитання про майбутнє проекту сказав, що «ніхто не знає, що буде далі». «Поки програма збирається виходити в ефір після тривалої відпустки 29 січня», - зазначив він. Генеральний директор НТВ Володимир Кулістіков запевнив, що проекти, які виходили в рамках дирекції праймового мовлення, включно із «Центральним телебаченням», продовжать своє існування в ефірі НТВ.

 

Микола Картозія прийшов на НТВ у 2001 році на посаду шеф-редактора тележурналу «Намедни», часто виступав у ролі співавтора Леоніда Парфьонова. У 2006 році очолив дирекцію праймового мовлення на каналі, багато в чому виконував функції генерального продюсера. Він керував такими проектами, як «Максимум», «Російські сенсації», «Моя сповідь», «Професія - репортер», «НТВшники», «Центральне телебачення».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY