Європарламент вимагає від Еритреї скасувати заборону незалежної преси і звільнити ув’язнених журналістів

17 Вересня 2011
7974
17 Вересня 2011
13:42

Європарламент вимагає від Еритреї скасувати заборону незалежної преси і звільнити ув’язнених журналістів

7974
Європарламент вимагає від Еритреї скасувати заборону незалежної преси і звільнити ув’язнених журналістів

Європейський парламент звернувся до президента Еритреї Ісаяса Афеворкі з вимогою скасувати заборону на незалежну пресу та негайно звільнити з тюремного ув'язнення незалежних журналістів і всіх, хто бореться за свободу слова. У резолюції, ухваленій цього тижня на пленарному засіданні у Страсбурзі, міститься також заклик до Ради Євросоюзу «активніше використовувати засоби діалогу для термінового пошуку рішень, що приведуть до звільнення політичних в'язнів», повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

Європарламент посилається на статтю угоди, згідно з якою торговельні стосунки ЄС з африканськими партнерами ґрунтуються на дотриманні прав людини. Він вважає за необхідне «забезпечити, щоб подальша допомога ЄС приносила користь не уряду, а вдовольняла винятково потреби еритрейського народу».

 

Резолюцію Європарламенту було ухвалено у зв'язку з 10-ми роковинами масових політичних репресій в Еритреї, під час яких було арештовано 11 незалежних журналістів.  

   

Того ж дня верховний представник ЄС у закордонних справах і з політики безпеки Катрін Ештон у спеціальній заяві, оприлюдненій у Брюсселі, засудила порушення  урядом Еритреї зобов'язань у сфері прав людини та висунула вимогу беззастережно звільнити в'язнів.

 

«Чи досягнуть  ці резолюції та заяви поставлених цілей? - розмірковує бельгійський громадський діяч, професор журналістики Лувенського католицького університету Жан-Поль Мартоз. - ЄС - головний донор Ерітреї, і, як стверджується  в офіційних документах, він підтримував  «політичний діалог з її урядом із проблем, що представляють спільний інтерес». Для Брюсселя - це суттєвий важіль впливу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду