«НТВ-Плюс» припускає, що вторгнення на станцію «Інформаційних технологій» було інсценуванням

15 Серпня 2011
9862
15 Серпня 2011
14:54

«НТВ-Плюс» припускає, що вторгнення на станцію «Інформаційних технологій» було інсценуванням

9862
«НТВ-Плюс» припускає, що вторгнення на станцію «Інформаційних технологій» було інсценуванням

Компанія «НТВ Плюс Україна» заявляє, що її співробітники не мають ніякого відношення до вторгнення на станцію київського провайдера «Інформаційні технології», про яке 12 серпня у відкритому листі повідомила Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж. Також керівництво компанії припускає, що напад на стацію міг бути інсценізований самим же провайдером. Про це в коментарях ТК заявила Любов Ярошевська, перший заступник президента групи компаній «НТВ-Україна».

 

Нагадаємо, як йшлося у листі Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, 11 серпня троє невідомих вторглися на станцію кабельного телебачення київського провайдера ТОВ «Інформаційні технології». Вони вилучили з обладнання головної станції всі картки умовного доступу, на яких було написано «НТВ». Також у листі зазначається, що невідомі назвалися представниками російської компанії «НТВ Плюс», при цьому прізвищ своїх не назвали.

 

«Ніяких заяв з нашої сторони не було. Представники "НТВ Плюс", в тому числі російського "НТВ Плюс", на території України в цей період не перебували, а тому що це таке - для нас теж загадка. Ми схиляємося до різних точок зору. Ось одна із таких версій. У нас пройшли суди. Наша компанія судиться з "Інформаційними технологіями", і суди ці "Інформаційними технологіями" були програні. Зараз вони повинні провести виплати, і ми можемо припустити, що це інсценування компанією "Інформаційні технології" для того, щоб дискредитувати нашу компанію або якось загальмувати ці речі, нагнітати обстановку, що ми займаємося рейдерською атакою», - говорить пані Ярошевська.

 

Також, за її припущеннями, до цього інциденту можуть бути причетні конкуренти «Інформаційних технологій»: «Вони теж можуть скористатися цією ситуацією. Але з нашого боку не було ніяких дій, ніяких заяв, спрямованих на те, щоб блокувати станції «Інформаційних технологій». Ми в цьому абсолютно не зацікавлені».

 

Як розповів ТК президент групи компаній «НТВ-Україна» Ігор Давиденко, він телефонував до керівництва «Інформаційних технологій», щоб дізнатися, на якій основі було зроблено подібну заяву, і чи є в них підтвердження, що це були співробітники «НТВ Плюс»: «На що вони відповіли, що фіксація у них нібито є, - відеозйомка, якої знову ж таки не виявилося. Я попросив підтвердження або спростування того, що було висловлено з боку "Інформаційних технологій" і з приводу тих, хто підписався під листом. Нам так ніхто нічого зрозумілого і не сказав. Наша позиція дуже негативна, вони і справді програли дуже багато судів, тому я не виключаю, що це одне із інсценувань».

 

Ігор Давиденко також додав, що «НТВ Плюс» буде звертатися до правоохоронних органів, шукати документальне підтвердження тому, що відбувалося, вимагати карти, і «відповідно подаватимемо в суди на пана Лабунського (Юрій Лабунський - голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж. - ТК), будемо захищати честь і достоїнство не тільки нашої української компанії, але й російської "НТВ Плюс", і вимагатимемо офіційного вибачення від усіх, хто є в цьому списку», - говорить пан Давиденко.

 

Зазначимо, 15 серпня секретар Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення повідомила ТК, що підписи інших профільних організацій потрапили до відкритого листа помилково. Єдиним автором звернення є Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9862
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сон на яву
4655 дн. тому
А вообще то если внимательно прочитать обращение всеукраинской ассоциации, то 176 ст. УК рыдает и вопит: "почему меня никто не замечает? Я здесь, я здесяяяяяяяя!!!" Это еще Давиденко самим фактом возмутился, а если привлечь заинтересованные органы вместе с НР (Рен еще никто не адаптировал!), то там все намноооого серьезней! И нечего чужие имена под непрофессиональный бред подставлять! Или у ВА методы "не мытьем так катаньем"? Не хотелось в грязь влазить. но из-за обостренного чувства справедливости просто нет сил терпеть писак разных!
Правдоруб
4655 дн. тому
Даааа, Игорек с Любкой, по-видимому, в попандосе крупном. Хотели Лабунского по-тихому нагнуть, а вот оно как нехорошо получилось... да еще и на деньги попали видимо - у нас ведь люди компетентные бесплатно такие вещи обычно не творят... :-))))))) Приходится им теперь хором мычать про суды проигранные да обращение в органы правоохранительные, чтоб честь свою незапятнанную защитить :-))))))) Да только не будут бедолаги обращаться в эти суды, а то их за ж*пу и возьмут... А по-серьезу за такие вещи вообще этого беспредельщика Давиденко вместе с подельницей его да нтвешниками оборзевшими наказать нужно... Поотключать каналы да все карточки вернуть, чтоб не лазили по чужим базовым станциям :-))))))))))))))
COLBY
4656 дн. тому
Да все! Дело сделано-бабки с Лабунского сняты.Пора всем уходить в несознанку.Все как обычно.Страна такая.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду